Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern demana a l'Estat espanyol que rectifiqui el seu veto contra la Llei de prospeccions

11090

El Govern ha demanat a l'Estat espanyol que no veti la tramitació de la Llei contra les prospeccions al Congrés dels Diputats en considerar que «no hi ha cap motiu» per fer-ho, si ben el Govern té fins a aquest divendres per prendre una decisió sobre la proposició de llei per a la declaració de les aigües jurisdiccionals espanyoles zona lliure de prospeccions. Segons ha recollit l'Executiu, el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, qui ha assistit a una jornada de presentació de la iniciativa amb els grups parlamentaris al Congrés, ha assegurat que es tracta «d'un moment decisiu per al futur de la normativa».

En l'acte, organitzat per l'Associació Parlamentària en defensa dels Animals (Apdda) en col·laboració amb Aliança Mar Blava, el conseller ha exposat que el veto de l'Estat espanyol «com ha ocorregut amb la tarifa plana dels vols entre illes», ha manifestat Vidal, «no tendria cap sentit», atès que l'aprovació de la Proposició de llei a les Corts Generals «no representarà cap increment de despesa ni cap disminució d'ingressos per a l'Estat espanyol, ja que no comporta indemnitzacions».

En aquest punt també han coincidit tots els grups parlamentaris presents a l'hemicicle espanyol, fins i tot Ciutadans, que ajuda a conformar la majoria de la Mesa del Congrés al PP. En aquest sentit s'ha pronunciat el diputat de la formació, Toni Cantó, que es va mostrar favorable a la tramitació i al debat de la Proposició de llei que la Conselleria va encarregar a Aliança Mar Blava. El conseller ha agraït la presència dels representants estatals de les Illes Balears a la jornada, a la qual han assistit el diputat socialista Pere Joan Pons, la senadora autonòmica per Podem Margarita Quetglas o el diputat de Ciutadans Fernando Navarro, que han intervingut en el debat. També ho han fet el diputat i portaveu de Compromís, Joan Baldoví, que es va mostrar favorable al debat, a la Llei i a tramitar-la sense entrebancs per passar de les declaracions als fets.

En la mateixa línia s'ha manifestat Xavier Eritja, portaveu d'Esquerra Republicana de la Comissió d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient del Congrés i adscrit a la Comissió per a l'Estudi del Canvi Climàtic, qui considera que cal un canvi de model energètic i que el compromís de París de la COP21 fa que no tengui cap sentit seguir cercant petroli.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.