Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol carrega contra la proposició de llei per declarar la Mediterrània «lliure de prospeccions»

10988
El Govern espanyol ha carregat contra el Govern a causa de la Proposició de Llei.

El Govern espanyol ha carregat contra el Govern a causa de la Proposició de Llei aprovada pel Parlament que instava l’Executiu espanyol a modificar la llei del sector d’hidrocarburs amb l’objectiu d’aturar la posterior prospecció d’hidrocarburs. Des de Madrid, han considerat aquesta mesura «d’anticonstitucional» i han acusat el Govern d’haver-se «sobrepassat» en les seves funcions: «Les competències del Mediterrani les té l’Estat i no les autonomies», han afegit des de Madrid.

Segons el ministeri espanyol de Foment la proposició de llei «conté preceptes que podrien vulnerar les competències de l'Estat sobre el mar territorial» i cita la Constitució espanyola per demostrar-ho, concretament l'article 132.2.

Per la seva banda, el president de la Comissió de Medi ambient, Antoni Alorda, ha lamentat que els ministeris «menyspreïn» la importància ambiental dels sondejos i «l’efecte que han tengut sempre per a l'activitat turística». Cal recordar que el Parlament va aprovar el passat 15 d'abril i per unanimitat -57 vots- una proposició del PSIB perquè el Parlament instés al Govern espanyol a modificar la llei del sector d'hidrocarburs perquè es prohibeixin tots els projectes de recerca o prospecció d'hidrocarburs en el mar, així com dues esmenes de MÉS per dur aquestes iniciatives a les institucions europees.

A més, una de les esmenes aprovades anava encaminada a instar al Parlament europeu i als eurodiputats a revisar la directiva que exclou el 'fracking' marí de l'obligatorietat d'avaluacions d'impacte ambiental, mentre que l'altra demanava que el Parlament instés a la Comissió Europea a revisar l'àmbit de les seves prioritats per 2014 «
l’extracció segura d'hidrocarburs no convencionals» que «emmascara les prospeccions petrolieres».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.