Setmanari d'informació local - 138 anys

Els bitllets interilles costaran al voltant dels 20 euros, segons preveu el Govern

10944

El Govern preveu que el preu mitjà final dels bitllets per a vols interilles se situï al voltant dels 20 euros -entre 18 i 22 euros- amb l'aplicació del descompte del 75 per cent per a residents.

Així ho ha indicat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, en declaracions als mitjans després d'una reunió amb les companyies aèries i marítimes que cobreixen les rutes interilles i la patronal d'agències de viatge.

Pons ha considerat que es tractaria de «bons preus» que afavoririen «la mobilitat interior, la cohesió i el dinamisme econòmic» a les Illes.

NO ABANDONEN LA TARIFA PLANA INTERILLES

Amb tot, el conseller ha assenyalat que la tarifa plana que sol·licitaven «encara és una opció vàlida» i que de moment continuaran amb la seva tramitació, si bé no descarten plantejar una rebaixa del preu màxim originalment proposat -de 30 euros-.

Així mateix, el conseller ha recordat que està en «permanent contacte» amb el conseller canari i ha remarcat que espera poder-se reunir amb el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, amb qui confia concretar aspectes com quan entrarà en vigor el descompte -podria ser al juliol- i què passarà amb els bitllets ja comprats per als mesos en què ja estigui en vigor, qüestions que han plantejat els assistents a la trobada a la Conselleria.

A més, Marc Pons reivindicarà davant el ministre que el descompte ha de repercutir directament sobre el preu final del bitllet per als ciutadans. Per a això, Pons també ha demanat a les companyies de transports amb què s'ha reunit aquest matí que mantenguin els preus actuals, per garantir que els residents es beneficien de l'augment del descompte.

VIGILARÀ ELS PREUS

En aquest sentit, el Govern preveu impulsar un observatori de preus perquè «tots els ciutadans tenguin coneixement de les conseqüències d'aquest descompte» i es pugui comprovar que s'ha aplicat de manera efectiva en benefici del passatger. Aquest observatori també ajudarà a avaluar possibles modificacions en la proposta de tarifa plana interilles del Govern.

D'altra banda, Pons ha declarat que el Govern mantendrà la partida del 25% de descompte per al transport marítim, el que, sumat a l'augment fins al 50% anunciat pel Govern, s'equipararia al descompte per a vols i arribaria al 75%.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.