Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB adverteix que el límit de tres anys dels PGE continua «perjudicant» els interins

10930
Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament.

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, ha advertit que l'esmena de l'article 19 del projecte dels pressuposts generals de l'Estat espanyol, pactada entre PP i PSOE, «continua impedint la contractació més de tres anys a la gran majoria dels docents interins de les Balears».

Des de UOB informen que, segons l'esmena publicada al Butlletí del congrés de diputats de 29 de maig 2017, el límit de tres anys d'encadenament de contractes s'aplicarà «salvo los efectuados en una plaza vacante en tanto la misma se cubre con cargo a oferta de empleo público o en situación transitoria de titulares con reserva de puesto o con jornada reducida». És per això que des de UOB entenen que aquesta excepció «no cobreix la immensa majoria dels 4.000 docents d'Educació que no ocupen places vacants de l'oferta pública d'ocupació o fan substitucions, sinó que són contractats per la necessitat d'atendre grups d'alumnes».

UOB: «Les Balearssón l'única comunitat autònoma que no ha convocat oposicions durant els darrers sis anys»

En aquest sentit, des de la sectorial d'Ensenyament critiquen que aquestes places afectades s'han acumulat al llarg del temps perquè «el PP de Bauzá no va aprovar cap oferta pública d'ocupació, requisit per convocar les oposicions corresponents». Així, lamenten que com a conseqüència les Balears «són l'única comunitat autònoma que no ha convocat oposicions durant els darrers sis anys». UOB ha recordat que la darrera oferta pública d'ocupació aprovada correspon a 2014, amb 83 places que formen part de les oposicions d'enguany juntament amb les 174 del 2015, mentre que les dels anys anteriors s'han amortitzat per haver transcorregut més de tres anys.

Des de UOB alerten que l'apartat 1 de l'article 19, «manté el límit del 100% de la taxa de reposició, que si es perllonga en els pressuposts del 2018 i següents farà impossible treure a oposicions d'Educació les 900 places anuals que ha promès fa poc el Govern balear». És a dir, les places s'haurien d'ajustar a les vacants produïdes l'any anterior que s'aprovin com a oferta pública d'ocupació, que a les Balears solen ser al voltant de 200, segons han aclarit.

UOB torna a reclamar que es tombi l'article 19 del projecte dels PGE

És per això que des de UOB han tornat a reclamar la retirada de l'article 19 del projecte dels pressuposts generals de l'Estat, «o en tot cas que se n'exceptuï la seva aplicació a sectors públics vitals com Educació i Sanitat, de la mateixa manera que el projecte ja preveu per a las plantillas de militares de Tropa y Marinería profesional».

De la matiexa manera, han instat els senadors de les Balears: Francesc Antich Oliver(PSOE), José Ramón Bauzá (PP), Santiago Marí Torres (PP),Margarita Quetglas Quesada (Podemos), Miguel Ángel Ramis Socías(PP) i Catalina Soler Torres (PP), que s'oposin a l'article 19 durant la tramitació de les esmenes al Senat, i reclamam als senadors del PNB, Coalición Canaria i Nueva Canarias que rectifiquin el suport que van donar aquests partits al projecte de pressuposts al seu pas pel Congrés de Diputats i s'hi oposin igualment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.