Setmanari d'informació local - 138 anys

El servei de neteja del litoral amb barques començarà a finals de juny

10918

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha anunciat que el servei de neteja del litoral de les Balears amb barques començarà a final de mes i comptarà amb embarcacions de major potència i qualitat.

Així ha contestat el conseller a la diputada del PP Maria Tania Marí, qui li ha preguntat per la data d'inici del servei i qui ha criticat que no hagi començat l'1 de juny, tal com estava establert a la bases.

A això, Vidal ha assenyalat que en la passada legislatura el servei va començar el 14 de juliol i ha detallat que l'any que ve es renovarà la meitat de la flota amb embarcacions més potents i que funcionin amb energies renovables.

AGÈNCIA BALEAR DE L'AIGUA I LA QUALITAT AMBIENTAL

Abaqua és l'encarregada de contractar el servei, des d'aquest any i fins al 2019, per realitzar el desplegament d'embarcacions per a la prevenció i la neteja de les aigües de bany a platges i cales de les Balears, amb una despesa de 3,3 milions d'euros, com a màxim.

A part de la retirada de residus al litoral, les embarcacions es dediquen també a atendre possibles abocaments incontrolats a la mar i altres incidències que sorgeixin durant tot l'any i que requereixin una actuació específica i immediata per a la retirada de residus flotants del mar o la neteja de zones sense accés terrestre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.