Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern diu que el decret de la posidònia «no pretén protegir, sinó regular»

10894
El Govern diu que el decret de la posidònia «no pretén protegir, sinó regular».

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat del Govern, Miquel Mir, ha presentat aquest dilluns a Eivissa els detalls de l'esborrany del decret de la posidònia que, tal com ha ressaltat, «no pretén protegir, sinó regular». El conseller d'Eivissa de Medi ambient i Medi Rural i Marí, Miquel Vericad, ha qualificat aquest fet de «pas fonamental en la protecció d'aquest ben patrimonial» aquest Decret de protecció.

Segons han recordat des del Consell, el projecte de Decret, pel qual s'ha obert un procés de participació pública a través del web de la Direcció general, completa i aclareix la legislació existent de protecció de la posidònia. Concretament, el Decret regularà arts de pesca, els fondejos i la gestió de les restes de posidònia a les platges, a més d'ocupar-se dels impactes sobre les prades dels usos portuaris i de les descàrregues dels emissaris submarins.

L'objectiu, han recordat, és que el Decret sigui el marc definitiu per a la protecció dels valors ambientals més singulars de l'illa. Així, han dit, «és important estar ben informat i contribuir, amb l'opinió constructiva de tots, al fet que la normativa s'ajusti tan bé com sigui possible a la realitat ambiental i socioeconòmica l'illa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.