Setmanari d'informació local - 138 anys

Anul·len la sanció a un guàrdia civil acusat de falta greu per rebutjar anar als actes de la Diada

10838

La Sala Militar ha anul·lat la sanció imposada al sergent de la Guàrdia Civil de Formentera per una falta greu comesa en rebutjar la invitació del president del Consell Insular per assistir a un acte oficial amb motiu de la Diada de Sant Jaume.

La sentència considera que el correu electrònic enviat no va ser «descortès», que el comandament sancionat no tenia l'obligació d'assistir a l'acte i que la seva conducta no era greu perquè no va atemptar contra la dignitat de la institució.

Per tot això, revoca la decisió del Tribunal Militar Central que va considerar provat que el comandament sancionat havia infringit el deure o l'obligació legal, o reglamentàriament establerta, inherent al càrrec o a la funció, quan es produeixi de forma greu i manifesta, segons l'article 8 de la Llei Orgànica de Règim Disciplinari de la Guàrdia Civil.

Els fets provats recullen que el president del Consell de Formentera va remetre al sergent de la Guàrdia Civil sancionat una invitació per assistir al lliurament de la Medalla d'Or de Formentera i dels premis Sant Jaume, que se celebraven el dia del patró de l'illa , el 24 de juliol de 2014 les 20.30 hores a la Sala Municipal de Cultura.

Tot d'una en rebre-la, a les 11.36 hores del 23 de juliol, el sancionat va enviar des del seu compte oficial de correu electrònic a la Presidència del Consell el següent missatge: «Els confirmo que el Comandant de la Guàrdia Civil de Formentera no anirà als actes de la Diada de Formentera, per tal de cedir el seu seient a autoritats o altres persones que ho sol·licitin, ja que segons ha informat en esdeveniments anteriors la seva cap de protocol, tenint en compte la seva formació i coneixements, les autoritats militars no figuren en el protocol balear, i per això els agraeixo la invitació però altres assumptes en què és necessària la meva presència requereixen la meva atenció. Una salutació».

El president del Consell va comunicar el seu malestar al Comandant Cap de la Companyia d'Eivissa pel contingut del correu electrònic.

La sentència inclou un vot particular discrepant del magistrat Javier Juliani Hernán i un altre vot del president de la Sala Militar, Àngel Calderón Cerezo. Tots dos defensen que es donen tots els elements típics de la infracció i que, per tant, s'hauria d'haver confirmat la sanció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.