Setmanari d'informació local - 138 anys

Aquest divendres entren en vigor les noves tarifes de tren amb un 10% de reducció en el preu del bitllet

10802
Servei Ferroviari.

La noves tarifes de Serveis Ferroviaris de Mallorca entren en vigor a partir d’aquest divendres amb una reducció mitjana del deu per cent en el preu del bitllet senzill, així com recull el compromís adquirit en el Pla d'actuacions 2017-2019.

Segons ha informat la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, el bitllet senzill passarà d'1,60 euros 1,45 euros en el cas dels quals tengui zero salts; de 2,15 a 1,85 euros, amb un salt; de 3,05 a 2,95 euros, amb dos salts; i de 4,10 a 3,75, amb tres salts. Igualment, es redueixen les tarifes per als bitllets senzill reduït i l'anada i tornada. Així mateix, el Pla preveu també incorporar canvis en el sistema tarifari que, suposaran passar dels actuals abonaments a un sistema de targeta moneder, que premiarà els usuaris més fidels (exemple, una reducció progressiva del preu en funció del nombre de viatges) i els perfils socials (joves, gent gran i pensionistes i aturats).

L'objectiu del Pla és la millora del transport públic amb tren, amb inversions en infraestructures, nous serveis i una gestió de l'empresa que permeti una estabilitat de recursos materials i humans. Per a això, aquest mes començaran les obres d'electrificació començaran en el tram enllaç-Manacor i al juliol en el tram fins a sa Pobla. El Pla de Renovació d'Estacions inclou l'habilitació d'aparcaments per a vehicles i bicicletes i la instal·lació de punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Igualment, les freqüències que es reduïren el mes de març s'aniran guanyant progressivament i el mes de setembre estaran totalment recuperades i s'ampliaran els sistemes de megafonia i combinació de noves eines (com WhatsApp) amb informació presencial i cartelleria. De la mateixa manera, es durà a terme un procés participatiu per definir la introducció de millores en els drets dels usuaris, com l'accés amb bicicletes o animals de companyia.

Un objectiu prioritari serà dotar el SFM dels recursos humans suficients per garantir una estabilitat en el funcionament de l'empresa, de manera consensuada amb els treballadors. Està en marxa el procés de promoció interna per a les noves 25 places de maquinista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.