Setmanari d'informació local - 138 anys

Amics de la Terra demana al Govern «més suport» a l'agricultura ecològica i fermesa contra el canvi climàtic

10800
Amics de la Terra.

Amics de la Terra ha felicitat al Govern per les modificacions proposades en la Llei Agrària, si bé ha demanat que s'inclogui més suport a l'agricultura ecològica i major lluita contra el canvi climàtic. A més, l'entitat ha explicat que és necessari fer «més èmfasi» en la modernització dels sistemes de regadiu i la millora en l'aigua depurada per permetre el seu ús en l'agricultura.

Des de la perspectiva ambiental, Amics de la Terra veu una «millora significativa» en les modificacions proposades, a l'espera de veure el text concret de l'esborrany. Igualment, han assenyalat que algunes d'elles són reivindicacions que l'organització fa anys que impulsa. En aquest sentit, l'entitat ha celebrat la intenció del Govern de prohibir la sembra d'organismes modificats genèticament (transgènics), «que ara és possible dur a terme gràcies a una modificació de la legislació europea».

«El cultiu de blat de moro transgènic a Mallorca posa en risc el cultiu de blat de moro ecològic o de varietats locals per la possible contaminació genètica», han manifestat. Promoure l'ús de compost per a la protecció de la fertilitat del sòl i donar prioritat als productes locals de proximitat, de qualitat i de temporada són unes altres de les reivindicacions d'Amics de la Terra que s'incorporaran en l'esborrany.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.