Setmanari d'informació local - 138 anys

Govern i patronals es reuneixen per tractar la «problemàtica» de la venda ambulant il·legal

10794
Govern i patronals es reuneixen per tractar la «problemàtica» de la venda ambulant il·legal.

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha reunit aquest dijous a les administracions i les patronals del comerç que tenen relació amb la problemàtica de la venda ambulant il·legal. A la trobada ha acudit també la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó, així com les patronals de comerç, els sindicats, la Felib.

El conseller ha manifestat que l'objectiu de la reunió és posar en comú els problemes i mesures posades en marxa per les diferents administracions en el seu àmbit de competències i «afavorir una actuació més coordinada i eficaç de tots els implicats» a fi de combatre la venda ambulant il·legal.

Primeres línies de feina

Com a resultat de la reunió, Negueruela ha anunciat que es començarà a desenvolupar dues primeres línies de feina. Així, d'una banda, un pla d'actuació coordinat entre diferents administracions per ajudar a la integració laboral i social de diferents col·lectius perquè mitjançant un procés d'acompanyament se'ls pugui donar una sortida professional alternativa que s'emmarqui en la legalitat .

Per un altre, es treballarà en l'elaboració d'una campanya informativa en diferents punts del territori perquè tant turistes com a consumidors prenguin consciència que és una activitat que es produeix al marge de la legalitat i de les conseqüències socials i econòmiques que suposa.

Així mateix, el conseller ha recalcat que aquesta activitat posa en relleu el problema que tenim com a societat, ja que sovint, darrere de la venda ambulant il·legal, «s'oculten màfies que fan negoci amb la falsificació de productes, l'entrada il·legal de mercaderies i l'explotació de persones».


Delegació del Govern

En aquest sentit, Negueruela i les patronals de comerç lamentaren que la Delegació del Govern no hagi volgut assistir a la reunió i coordinar-se amb la resta d'agents implicats, quan precisament és qui té les competències en matèria de cossos i forces de seguretat de l'Estat espanyol, Inspecció de Treball i seguretat Social en qüestió d'economia irregular, Estrangeria o l'Agència Tributària.

Per aquest motiu, tant Negueruela, que ha demanat més responsabilitat a la Delegació de Govern, com la resta d'assistents, han reiterat a la Delegació del Govern la necessitat d'una reunió «urgent» de tots els implicats i així abordar conjuntament aquesta problemàtica.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.