Setmanari d'informació local - 138 anys

La línia de l’Aerotib que arriba fins al Llevant es posa en marxa aquest dijous

10736
La nova línia del Aerotib (A42) unirà l'aeroport amb Manacor, Montuïri, Vilafranca, Portocristo, S'Illot, Sa Coma, Cala Millor i Cala Bona.

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat posarà aquest dijous un servei de bus regular que connectarà Santanyí amb el Caló del Moro i Cala s'Almunia. El mateix dia, també entrarà en funcionament la tercera línia de l'aeroport (Aerotib) cap a la zona del Llevant de Mallorca.

Segons expliquen des del Govern, la llançadora que enllaçarà Santanyí amb Cala s'Almunia i el Caló del Moro (línia 505) operarà amb nou expedicions diàries, amb sortides cada 60 minuts des de Santanyí entre les 10.00 hores i les 19.00 hores. L'itinerari previst serà: Santanyí- el Caló Moro/Cala s'Almunia - Cala Llombards-Santanyí. El bus llançadora funcionarà de dilluns a diumenge, fins al 30 de setembre.

El servei s'integra dins de la xarxa del transport regular TIB. El bitllet senzill costarà 1,50 euros i els usuaris freqüents podran utilitzar la targeta intermodal amb els seus descomptes habituals. Dins del nucli de Santanyí, la primera parada de la línia 505 està situada al polígon S'Olivó, on l'Ajuntament habilita un aparcament gratis.

La segona parada a Santanyí es troba al carrer de Na Ravandella i dóna l'oportunitat de transbordar a altres línies de bus, com la L501, a Palma. A part de la nova parada en el Caló del Moro i a Cala s'Almunia, la línia 505 seguirà donant servei a Cala Llombards, com ja va fer durant l'estiu del 2016.

Aerotib

Per la seva banda, la nova línia del Aerotib (A42) unirà l'aeroport amb Manacor, Montuïri, Vilafranca, Portocristo, S'Illot, Sa Coma, Cala Millor i Cala Bona. D'aquesta manera, els residents d'aquestes localitats podran arribar a l'aeroport sense necessitat d'haver de fer cap transbord i els visitants que tenguin com a destinació la zona del llevant podran anar directament des de l'aeroport.

Pel seu costat, el servei a Montuïri i Vilafranca s'oferirà sota demanda. Cal recordar que el Aerotib es va posar en funcionament el passat 3 de maig amb les línies A11 (Magaluf - Peguera) i A32 (Platja de Muro / Alcúdia - Ca Picafort).

Fins ara, més de 11.795 usuaris han utilitzat el nou servei. Actualment, la mitjana d'usuaris diaris de les dues primeres línies és d'uns 550 passatgers, gairebé tres vegades més que en els primers dies. El dia de major afluència es va arribar a 623 passatgers. Per a aquesta nova línia a la zona del llevant, el preu del bitllet senzill oscil·la entre els cinc euros i els 12 euros en funció de la destinació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.