Setmanari d'informació local - 138 anys

Armengol anuncia l'existència d'un informe que «avala» l'aparcament d'es Trenc

10734
Es Trenc.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha anunciat l'existència d'un informe elaborat per tècnics de la Conselleria de Medi Ambient que «avala» l'aparcament de Na Tirapel, situat dins de l'espai natural protegit d'es Trenc, i que, segons ha dit, el nombre de places amb totes les garanties per «preservar» els valors d’aquest espai natural. Així ho ha explicat en resposta a una pregunta parlamentària formulada per la portaveu del Grup Parlamentari Podem, Laura Camargo, qui li ha demanat per l'existència d'informes «favorables» que permetin el manteniment d'aquest aparcament privat, a fi de poder protegir correctament aquest espai natural.

La presidenta ha constatat que «el nombre de places d'aparcaments s'ha reduït moltíssim», i ha remarcat que «són conscients de la necessitat de vigilar molt bé l'espai ambiental com és el Parc d'es Trenc». Per això, ha precisat que «s'ha fet un informe per part de tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, els mateixos que han fet els informes per a la Llei, és un informe positiu a aquesta esmena, perquè redueix l'impacte a la zona d'es Trenc».

La portaveu de Podem ha insistit que «és una obligació ètica dels partits signataris dels Acords pel canvi' fer tot el possible per protegir els espais naturals de les Illes». Així mateix, la presidenta ha remarcat que la propietat de l'aparcament de Na Tirapel «eliminarà els aparcaments de la zona marítima terrestre, i es rebaixen de 1.000 a 400 places, i a més es compromet la restauració forestal i a fer un pla d'inversió anual». «Són unes bones mesures per equilibrar la protecció d'espai magnífic i per, al mateix temps, atendre a gran afluència de gent que vol visitar aquest espai magnífic», ha considerat sobre aquest tema.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.