Setmanari d'informació local - 138 anys

Yago Soria, guanyador de l'Art Jove de fotografia

10678
Entrega dels guardons celebrada dissabte vespre a Maó. | CAIB

Aquest dissabte vespre, s’ha celebrat a Maó la final del certamen de fotografia d'Art Jove, exemple de la descentralització que promou el programa cultural. Per indrets emblemàtics de la ciutat s’han exposat les col·leccions finalistes, i el centre s’ha convertit en una galeria urbana i oberta al públic.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, acompanyada del director d’IBJove, Joan Ferrà, el jurat, els participants, i el públic assistent han recorregut l’itinerari expositiu, el qual ha acabat al parc d’es Freginal de Maó on s’hi ha fet la festa de clausura i s’hi han donat a conèixer els guanyadors, una festa que ha acabat amb un concert de dos dels grups finalistes del certamen de Música Jove Contemporània d'Art Jove 2016: Salvatge Cor i Da Souza.

La col·lecció "Tres Hermanos, Tres Almas Libres" de Yago Soria Díez, ha estat la guanyadora del primer premi en la categoria de millor col·lecció, per la qual cosa rebrà 1.000 € de premi en metàl·lic.

És una de les 10 col·leccions finalistes, escollides el passat dilluns 15 de maig pel jurat del certamen de fotografia del programa cultural Art Jove 2017, presidit per Pepe Cañabate i format pels fotògrafs Josep Sampol, Bàrbara Vidal i Tomeu Coll.
 
I el guanyador del primer premi a la millor fotografia ha estat per "Darrera una mirada" de Magdalena Gil Galmés que rebrà 500 € en metàl·lic. Ha estat elegida entre les dues fotos classificades: la “foto única” de la col·lecció Dime qué ven tus ojos de José Maria Rodríguez Riera i la "foto número 1" de la col·lecció Lluitant per la igualtat de Magdalena Gil Galmés. També, hi ha hagut una menció especial sense ditació econòmica per "Pisos Patera" de Catalina Aina Oliver Mayol.

Premi a la Participació

La Direcció General de Participació col·labora en aquest certamen i encarregarà al premiat que produeixi el material fotogràfic per a una exposició sobre temàtiques relacionades amb el voluntariat a les Illes, amb la finalitat de sensibilitzar la societat sobre aquesta temàtica i fomentar el voluntariat a les Illes Balears. Per aquest encàrrec rebrà 2.000 €.

Aquest material es podrà oferir a les entitats que formen part del Fòrum del Voluntariat de les Illes Balears, per tal que puguin organitzar exposicions a diferents seus de les Illes. Les despeses derivades del muntatge i producció de l’exposició i de la seva publicitat i difusió aniran a càrrec de la Direcció General de Participació i Memòria Democràtica fins a un màxim de 3.000 €.

El material lliurat haurà d’incloure un mínim de 13 fotografies en blanc i negre que poden o no ser exposades però que, en qualsevol cas, serviran per dissenyar un calendari del 2018 per part de la Plataforma de Voluntariat de les Illes Balears. Aquesta entitat assumirà totes les despeses derivades del disseny, maquetació i impremta d’aquest calendari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.