Setmanari d'informació local - 138 anys

El català serà un requisit en les contractacions externes de l'Ajuntament de Calvià

10624
El ple es va allargar més d'onze hores.

L'Ajuntament de Calvià ha aprovat en el ple municipal una proposta per la qual totes les contractacions externes hauran de tenir com a requisit el coneixement del català. La instrucció inclou, a més de clàusules lingüístiques, requeriments socials i mediambientals. La proposta va rebre els vots favorables de PSOE, Esquerra Oberta (EOC) i els regidors no adscrits Fernando Alcaraz i Isabel Manresa.

La disposició va tenir l'oposició del PP i l'abstenció de Ciutadans i González de la Madrid.

Els populars, a través del seu portaveu José Manuel Ruiz, varen qualificar la mesura lingüística d'«il·legal» i «inconstitucional», i varen recordar que altres mesures similars de l'Ajuntament de Palma han estat impugnades. 

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Carlos Tarancón, va assegurar que la «inclusió de les clàusules lingüístiques pot perjudicar les empreses i contribuir a que es presentin plets».

La regidora socialista Mari Carmen Iglesias va contestar que és un dret dels ciutadans i ciutadanes que els contestin en la seva llengua, posant d'exemple el cas que un veïnat parli amb algun operari contractat mitjançant una empresa externa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.