Setmanari d'informació local - 138 anys

Els cavalls de les galeres continuaran igual aquest estiu

10616
Els cavalls fan molts quilòmetres cada dia: amb passatgers i cercant-ne. També s'hi ha de sumar el recorregut des dels estables (molts a la zona de Sant Jordi).

Les promeses fetes en campanya per MÉS per Palma d'abolir l'ús de cavalls en les galeres i substituir-los per vehicles elèctrics no es faran realitat aquest estiu.

Cal recordar que fa dos anys es varen recollir més de 100.000 per abolir els carruatges a Palma i que MÉS va ser un dels partits que es va posicionar al costat dels animalistes a l’hora de denunciar que els equins passaven més de 16 hores al carrer, en condicions de calor extrema.

Però ara l’Ajuntament diu que és impossible eliminar-les sense haver de pagar el preu de les llicències vitalícies, «prop d’un milió d’euros», segons la regidora d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol. Tant Truyol com el regidor de Mobilitat de Cort, Joan Ferrer, varen prometre que suprimirien la parada de galeres situada al carrer Conqueridor de Palma, però Autoritat Portuària ha denegat el permís per traslladar les galeres allà.

Diu Truyol que no és fàcil trobar un espai que satisfaci els interessos dels propietaris quant a volum de negoci i que sigui bo per als animals.

De moment, per tant, els cavalls segueixen tenint de zona de ‘descans’ un carrer amb pendent que, ja durant la passada legislatura, els tècnics varen considerar inadequat.

La Defensora de la Ciutadania, Anna Moilanen, ha cridat l’atenció, aquest mes, sobre el fet que dos anys després de començada la legislatura, els cavalls de Conqueridor encara han de suportar el pes del carruatges quan estan aturats.

A això s'hi suma que la majoria de galeres situades a la Seu no tenen ombra, ja que és impossible, per qüestions de patrimoni, instal·lar-hi para-sols.

Així i tot, Truyol assegura que s’han incrementat «les inspeccions veterinàries i de policia» malgrat que fonts de l’Ajuntament reconeixen que poques vegades els propietaris arriben a pagar per les seves infraccions. També s’estan «acabant d’enllestir» l’esborrany d’una nova ordenança de galeres que serà «més exigent» amb les condicions dels animals i el seu benestar. En aquest sentit, esperen poder tramitar-ho «els propers mesos».

Algunes fonts apunten que els retards en el canvi de parada de Conqueridor i en la nova ordenança tenen a veure amb la judicialització del departament de Mobilitat i en la negativa d’alguns funcionaris a fer aquesta feina.

Els animalistes, decebuts amb el govern municipal

Mentrestant ,les entitats animalistes i altres partits polítics segueixen demanant l’abolició i argumenten que es podrien oferir als propietaris vehicles substitutoris, com cotxes d’època.

La majoria d’associacions estan molt decebudes amb el govern municipal, en el qual havien dipositat les seves esperances per acabar amb la imatge «tercermundista» que ofereixen els carruatges. Baldea i SOS Animal són només algunes de les associacions que cada setmana reben queixes, sobretot de part de turistes que consideren indignant la condició dels equins. No debades, les últimes temporades d’estiu han mort d’esgotament, accidents, i cops de calor diversos cavalls.

Des de SOS Animal afirmen que sols es fa cas «als tècnics» i no s’escolten les solucions proposades per les entitats animalistes, que són «també experts» en benestar animal.

 

                                         

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.