Setmanari d'informació local - 138 anys

Llorenç Huguet, reelegit rector de la UIB amb el 57,46 per cent dels vots

10582

Llorenç Huguet ha estat reelegit aquest dimecres rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) després d'imposar-se al candidat Rafel Crespí amb el 57,46 per cent dels vots.

Per la seva banda, l'altre aspirant, Rafel Crespí, ha obtingut el 42,54 per cent dels vots ponderats, segons les dades d'escrutini ofertes pel centre universitari. Es tracta de la quarta vegada que Huguet és nomenat rector, per la qual cosa, al final del mandat, acumularà 16 anys al capdavant de la institució educativa.

Respecte a l'índex de participació, han votat el 90,45 per cent dels professors doctoris amb vinculació permanent a la Universitat, el 42,75 per cent de la resta de personal docent i investigador, el 9,82 per cent dels estudiants i el 84,06 per cent del personal d'administració i serveis.

Un total de 15.731 membres de la comunitat universitària han estat cridats a votar, no obstant això tan sols s'han emès 2.770 vots, dels quals 2.543 s'han comptabilitzat com a vàlids. Huguet s'ha imposat en tots els sectors excepte en el d'estudiants, en el qual ha guanyat Crespí amb un 58 per cent.

Una vegada conegudes les dades, el rector s'ha mostrat «emocionat per la confiança» dipositada cap a la seva persona i cap a l'equip que l'acompanya i ha assegurat que aquesta victòria el reafirma «en el compromís de treballar per la universitat i fer-la més excel·lent».

Igualment, ha volgut donar les gràcies a totes les persones que han votat encara que ha lamentat la baixa participació de l'alumnat. Sobre això, ha exposat que cal aconseguir «que se sentin més compromesos a l'hora de triar al rector i a l'equip».

Huguet s'ha alçat amb la victòria malgrat que durant les darreres setmanes la UIB s'hagi vist afectada pel 'cas Miverval', en relació a la suposada venda d'un fàrmac contra el càncer en la qual estan implicats dos catedràtics de la universitat i que es troba actualment en procés judicial.

El vot per a l'elecció del rector s'ha ponderat en un 51 per cent per al professorat doctor, un 12 per cent per a la resta de personal docent i investigador, un 25 per cent per a l'alumnat i 12 per cent per al personal d'administració i serveis.

Les meses, formades per un president i dues vocals i pels suplents respectius, han estat obertes entre les 10.00 i les 18.00 hores. Per ser proclamat rector, Huguet ha obtingut la majoria de vots a candidatures vàlidament emeses. Per tant, s'han exclòs els vots nuls i els vots en blanc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.