Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS reclama que la UE reguli l'etiquetatge dels productes marroquins per evitar «l'espoli de poble sahrauí»

10572
MÉS reclama que la Unió Europea reguli l’etiquetatge dels productes marroquins per evitar «l’espoli de poble sahrauí».

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que demanarà a la Unió Europea que reguli l'etiquetatge de productes marroquins per certificar que no provenen dels territoris del Sàhara Occidental. La formació ecosobiranista farà aquesta petició a través de l'intergrup parlamentari 'Pau i Llibertat pel Sàhara'.

Segons han recordat, ja existeix una mesura similar amb els productes d'Israel pel que des de MÉS consideren que es pot seguir el mateix sistema «per contribuir a evitar l'espoli al poble sahrauí».

La iniciativa arriba després de la polèmica després que l'Associació d'Amics del Poble Sahrauí denunciés l'arribada a Palma d'un vaixell carregat d’arena del Sàhara. La coordinadora de MÉS per Mallorca, Bel Busquets, ha assistit aquest dimecres a la concentració convocada per l'entitat, on ha manifestat el seu «respecte i suport» als Drets Humans i al Dret Internacional.

Busquets ha defensat que el poble sahrauí és «sobirà dels recursos del seu territori» i ha subratllat que «és un poble expulsat de casa seva i que fa més de quaranta anys que viu a campaments de refugiats». Per això, la diputada ha declarat que els governs europeus han de «reclamar el compliment de la legislació internacional» i «donar la cara per lluitar pels drets humans abans que pels interessos econòmics».

A la concentració també han assistit altres càrrecs de MÉS, com el conseller de Medi ambient, Agricultura i Pesca del Govern, Vicenç Vidal, així com el conseller electe en el Consell de Mallorca Lluís Apesteguia i la regidora de Palma Neus Truyol. També els ha acompanyat el diputat al Congrés per Compromís, Joan Baldoví.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.