Setmanari d'informació local - 138 anys

El vaixell que transporta l’arena del Sàhara decideix no atracar a Palma

10550

El buc 'Southwester' que transporta arena del Sàhara a Mallorca ha decidit no atracar aquest dimarts a Palma com estava previst i estarà fondejat a la badia durant tot el vespre. Així ho ha anunciat l'Autoritat Portuària de les Balears.

El buc tenia prevista l'arribada al port de Palma aquest dimarts al voltant de les 22.00 hores per començar la descàrrega d’
arena durant el matí d'aquest dimecres. Segons han explicat l'empresa consignatària del buc, el vaixell transporta 4.300 metres cúbics d’arena, però que «mancant conèixer la densitat», encara no poden «determinar en quantes tones es tradueix». L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Balears xifrava la càrrega en 35 tones, procedents d'Al-Aaiun.

L'empresa també ha apuntat que l
’arena no és per a platges sinó per a «golfs o obres». Quant a «l’espoli» dels recursos naturals del Sàhara que han denunciat tant des d'Amics del Poble Sahrauí com des del Parlament, l'empresa transportista ha assenyalat que no tenen «tota la informació per poder opinar» i ha expressat la seva sorpresa per la polèmica generada a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.