Setmanari d'informació local - 138 anys

Les propostes per millorar el centre de Palma, a debat a la plaça de Quadrado

10538
Ajuntament de Palma.

El Consell Territorial de Districte Centre debatrà aquest dimarts horabaixa les propostes per millorar el centre de Palma presentades per persones i associacions del barri per ser finançades pels pressupostos participatius 2018.

La reunió del consell t
endrà lloc a les 18.30 hores a la plaça de Quadrado i hi assistiran la regidora de Districte Centre, Platja de Palma i Pla de Sant Jordi, Helena Paquier, i la regidora de Participació Ciutadana i Coordinació Territorial, Eva Frade, segons ha indicat l'Ajuntament. Paquier ha remarcat que obren el consell per donar a conèixer les propostes i convidar als qui les van proposar a defensar-les davant les entitats al carrer.

En aquest sentit, la regidora ha reivindicat la importància dels districtes «com un organisme de proximitat als ciutadans, que treball
a diàriament a peu de carrer per la millora dels seus barris i la seva qualitat de vida». Per la seva banda, Eva Frade s'ha mostrat satisfeta per la «qualitat» de les propostes que enguany s'han presentat. «Són més qualificades i això ens demostra que la pedagogia que estam fent per divulgar els pressupostos participatius està arribant», ha dit.

Propostes

De les vuit propostes presentades per al Districte 
Centre, sis han estat qualificades com a favorables pels tècnics municipals i, per tant són susceptibles de ser votades per la ciutadania.

Es tracta,
concretament, del projecte d'hort-jardí urbà al barri de Sa Calatrava, presentat per l'Associació de veïns; així com idees presentades a títol individual de dignificació del trànsit per a vianants entre el carrer Oms i el Jardí Botànic, obrir al públic la plaça de Can Tortella, instal·lar mapes al centre de Palma per a turistes, millora de places i incrementar zones per als vianants i Acire al centre històric.

En total els pressupostos participatius del 2018 preveuen una partida de 63.913 euros destinada a projectes del centre de Palma. Durant la reunió també s'exposarà la proposta de crear un Observatori de Gentrificació de Palma, presentada conjuntament per diverses entitats del districte com l'Associació de veïns de 
Canamunt, de Sa Calatrava i l'Associació de Veïns Banc de s'Oli que, en tenir una aplicació més enllà d'un barri es debatrà en el Consell Social de la Ciutat com una proposta d'abast global per a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.