Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS considera «necessari» dur a terme una censura contra el Govern de Rajoy

10520
El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

MÉS per Mallorca considera que «sobren les raons» per presentar una moció de censura a «Mariano Rajoy i al govern del PP» i ha demanat a PSOE, Units Podem-En Comú Podem-En Marea, ERC, EAJ-PNB, PDeCAT, Compromís, EH BilduCCa-PNC i NC que «arribin a un pacte de mínims» amb treure «al PP de la Moncloa i constituir un govern alternatiu». Entre els motius que esgrimeix la formació ecosobiranista contra el PP, ressalten que «més enllà dels casos de corrupció», «les polítiques regressives, els seus intents recentralitzadores i la persecució de l'independentisme democràtic català», ara cal afegir «el dret de veto exercit per l'Executiu espanyol a diverses iniciatives legislatives, com la modificació del Règim Especial Balear (REB)».

En un comunicat, expliquen que precisament el divendres de la setmana passada, representants de la coalició 
Units Podem-En Comú Podem-En Marea van registrar una moció de censura, empesos «pels darrers escàndols del PP a Madrid i Múrcia, dos més a anotar en la llarga llista que la converteix en la formació més corrupta de la Unió Europea». Però des de MÉS consideren que aquesta moció «té poques possibilitats de prosperar» i creuen que la formació hauria «d'haver treballat un pacte ampli abans de presentar aquesta imprescindible moció de censura, ja que la situació actual requereix una rigorositat que superi les dinàmiques de competició partidista».

Així, consideren que hauria d'haver estat el PSOE, com a principal partit de l'oposició, qui presentés aquesta moció encara que entenen que es troben en un estat «que es perllongarà fins al seu Congrés», però, afegeixen, «
la ciutadania no pot ni es mereix estar esperant al fet que els partits solucionin els seus problemes interns». Per això, creuen que la victòria de Pedro Sánchez en les primàries d'aquest diumenge «hauria d'obrir una nova etapa en les relacions entre les forces progressistes, sobiranistes i independentistes d'Espanya».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.