Setmanari d'informació local - 138 anys

Es constitueix el Consell LGTBI per fer front a les desigualtats

10518
La presidenta del Govern, Francina Armengol.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit aquest dilluns la constitució del Consell de Lesbianes, Gais, TransBisexuales i Intersexuales de les Balears (Consell LGTBI) i ha anunciat que el pla estratègic del mateix «tendrà un pressupost d'un milió d'euros en tres anys, provinents de la Conselleria de Presidència».

Així ho ha
explicat Armengol, després de la trobada al que han assistit la consellera de Presidència, Pilar Costa, i els membres del Consell LGTBI, integrat per representants dels consells insulars, ajuntaments, Parlament, agents econòmics i socials i diverses entitats cíviques. Per la seva banda, Costa ha concretat que el pla estratègic tendrà tres eixos bàsics: la formació i la sensibilització, la col·laboració interinstitucional i el desenvolupament del Consell LGTBI.

Des de Ben Amics, una de les entitats que al costat de 
Chrysallis i La clau de l'Armari formen part del Consell, s'ha dit que després de l'aprovació, fa un any de la Llei contra LGTBIfobia de les Balears, amb la constitució d'aquest consell la Comunitat «torna a reconèixer» a aquest col·lectiu com a «ciutadania de primera i no de segona».

El president d'aquesta entitat, Jan Gómez, ha manifestat que «és un pas molt important» que es reconegui a entitats com la seva com a interlocutors vàlids en representació del col·lectiu i ha ressaltat el valor de
«defensar els drets LGTBI que no són més que drets human.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.