Setmanari d'informació local - 138 anys

Sebastià Bennasar: «Guanyar el premi València Negra és una gran embranzida»

10474
Sebastià Bennasar ha guanyat el premi València Negra. | Vilaweb

L’escriptor i periodista mallorquí Sebastià Bennasar ha guanyat el premi València Negra a la millor novel·la negra en català. Ha guanyat amb el llibre, ‘L’imperi dels lleons’ que tracta sobre l’establiment de bandes mafioses a la Costa Brava.  

Bennasar ha destacat a dBalears que el premi arriba quan el València Negra «es consolida com un dels tres certàmens més importants de l’Estat, que permet rebre’l amb més goig». L’escriptor ha destacat la «confiança» que suposa rebre aquest guardó, atorgat per votació popular, i l’«embranzida» que suposa per a novel·la que podrà trobar el seu espai per créixer a través de traduccions.

Pel que fa a la novel·la, l’escriptor ha explicat que la trama argumental es desenvolupa entre 1972 i 2006, quan una màfia de Lió inverteix en negocis multimilionaris a la Costa Brava i també a Mallorca. «Cal destacar com els mafiosos són tractats com a magnats que creen ocupació quan travessen la frontera», ha detallat.      

Trajectòria

Bennasar ha guanyat el XIII Premi de Narrativa Vila de Lloseta amb la novel·la ‘La mar no sempre tapa’ i el Premi Joaquim Ruyra 2013 dels Recull de Blanes amb ‘Badia de Mindelo’. En novel·la ha publicat també ‘Nocturn de Sant Felip Neri’, ‘El país dels crepuscles’, ‘On mai no creix l’herba’, ‘Cants de sirena negra’, ‘Un oceà de memòria’ . També ha publicat ‘Pot semblar un accident’, assaig sobre la novel·la negra catalana dels últims anys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.