Setmanari d'informació local - 138 anys

Més d’un centenar de persones han assistit als tallers de participació de l'avantprojecte de Llei de Residus

10456
Presentació de l'Esborrany de Llei de Residus a Mallorca. | CAIB

Un total de 135 persones de les quatre Illes, reunides en sis sessions han assistit a les jornades de participació de l'esborrany de l'avantprojecte de Llei de Residus i Sòls Contaminats de les Illes Balears, que van finalitzar, aquest divendres a Mallorca, encara que es poden fer aportacions a través de la web residus.caib.es.

Les jornades de participació van començar a Eivissa i a Formentera el divendres, 12 de maig, i es van reprendre el dimecres passat a Menorca per acabar el divendres a Mallorca. En aquesta última illa s'han realitzat fins a tres tallers: un per a la ciutadania i les entitats, un altre per a l'empresa privada i el de divendres dedicat a l'Administració, segons informa el Govern.

El director general d'Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó, ha fet un balanç «molt positiu de l'experiència, de la qual ‘han sortit moltes aportacions’ que es valoraran a partir del mes de juny, una vegada finalitzat el període de participació a la web».

L'acolliment de la iniciativa «ha estat bona i s'ha valorat molt poder participar sobre un esborrany jurídic sòlid, fruit d'un any de treball, ja que és un fet inèdit en els antecedents dels processos de participació», ha assenyalat. En aquest sentit, Sansó, ha agraït a la direcció general de Participació la implicació en el projecte.

Tallers participatius

Els tallers han consistit en una presentació de l'esborrany de la Llei per part del director general i una explicació sobre la situació global dels residus a cada illa per part dels facilitadores, que han agrupat als participants en grups d'entre 5 i 6 persones que han debatut sobre els diferents punts que aborda la normativa.

En una segona part s'han elaborat les conclusions perquè el director general acabés la sessió resolent dubtes o interpel·lacions dels assistents. Una vegada recollides les aportacions s'elaborarà un segon esborrador de l'avantprojecte de Llei que sortirà a exposició pública.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.