Setmanari d'informació local - 138 anys

El Pi denuncia la manca d’un pla de renovació dels vehicles dels Bombers de Palma

10450
Imatge de les infraestructures del Parc de Bombers de Palma. | El Pi

El Pi Palma denuncia que els bombers de Palma «utilitzen camions de més de 35 anys, sense cinturons de seguretat, que no compleixen amb la Llei de Prevenció de Riscs Laborals; que no existeix un pla de renovació ni de substitució de la flota; que només una de les 8 autoescales funciona; que hi ha problemes de vestuari per la fórmula de contractació plurianua». La formació critica que les condicions laborals dels Bombers de Palma poden «perjudicar la seguretat tant dels treballadors, com dels ciutadans». 

Alguns representants dEl Pi Palma han visitat el Parc de Bombers de Son Malferit on varen veure els «greus problemes» que pateix una infraestructura obsoleta. La formació demana que els bombers es tornin a integrar en el departament de Funció Pública vist que l’àrea de Seguretat Ciutadana no disposa dels recursos suficients. «No entenem com la regidoria com es permet l’actual estat de degradació de les instal·lacions, del material i de manca greu d’equipaments moderns», declara el portaveu d’El Pi Palma, Toni Fuster.

Inversió

La formació política reclama una inversió en material, una solució immediata a les greus deficiències de l’edifici, en col·laboració amb el Govern Balear, que n’és el propietari i finalment una restitució de la plantilla i planificació dels cursos necessaris per part de l’EBAP (Escola Balear d’Administració Pública) per tal d’assegurar la correcta formació dels bombers i una correcta promoció interna.

Segons ha denunciat el propi cos de seguretat «falten 30 places per cobrir només en aquest parc. Hi ha aproximadament 185 bombers operatius, la prefectura en sol·licita 300 i les recomanacions europees n’estimen 400». 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.