Setmanari d'informació local - 138 anys

Obren expedient sancionador a vuit immobiliàries per comercialitzar lloguer turístic il·legal a Mallorca

10434

La Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme, a través de la Direcció General de Turisme, ha iniciat expedients sancionadors a vuit immobiliàries amb multes que podrien ascendir als 200.000 euros per comercialitzar lloguer turístic il·legal.

Així ho han donat a conèixer després de presentar aquest divendres els resultats de la primera campanya d'Inspecció orientada a les grans comercialitzadores d'habitatges turístics.

Durant la primera setmana de la campanya, els inspectors de Turisme han visitat a un total de 12 immobiliàries o centrals de reserves en què havien trobat indicis que anuncien lloguer d'estades presumptament turístiques en una tipologia d'habitatges no permesa per la llei de turisme actualment en vigor.

Les visites, que s'han realitzat conjuntament amb inspectors de l'Agència Tributària de les Balears, s'han dut a terme a Palma, Pollença, Colònia Sant Jordi, Cala d'Or, Capdepera i Artà.

De les 12 empreses controlades, els inspectors han constatat possibles infraccions en vuit d'elles, atès que comercialitzaven entre tres i 80 habitatges il·legals en edificis plurifamiliars.

Les sancions corresponents poden anar des dels 6.000 euros fins als 40.000 euros per empresa i ja s'han iniciat els procediments sancionadors, que podrien sumar un total de 200.000 euros.

Segons ha explicat la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, els inspectors continuaran durant les properes setmanes amb inspeccions conjuntes amb l'ATB a grans comercialitzadores d'oferta il·legal de lloguer turístic.

Així mateix, el Govern ha recordat que l'actual llei prohibeix la comercialització d'estades turístiques a habitatges ubicats en edificis plurifamiliars i que el projecte de llei que modificarà la regulació del lloguer preveu la possibilitat de comercialitzar estades turístiques en edificis plurifamiliars, complint una sèrie de requisits i sempre que es faci en les zones aptes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.