Setmanari d'informació local - 138 anys

Es preveu que apareguin tres o quatre cossos de víctimes del feixisme a Montuïri

10362
El Govern i l'Ajuntament de Montuïri han afirmat aquest dilluns el seu compromís per exhumar «aviat» la fossa municipal.

El Govern i l'Ajuntament de Montuïri han afirmat aquest dilluns el seu compromís per exhumar «aviat» la fossa municipal, en compliment dels acords inclosos en el Pla d'Actuacions del 2017 aprovats per la Comissió Tècnica de Desapareguts i Fosses.

Segons ha indicat la Direcció general de Participació i Memòria Democràtica, la Conselleria ja havia enviat petició d'autorització a l'Ajuntament de Montuïri per iniciar els tràmits per excavar la fossa comuna tan aviat com sigui possible, atès que encara queden descendents de primera generació de dues persones desaparegudes. Per la seva banda, des de l'Ajuntament s'han compromès a autoritzar el permís i a facilitar un cos de voluntaris disposats a col·laborar.

En la fossa de Montuïri s'estima que hi ha enterrats tres o quatre cossos, tots ells de Campos, i víctimes relacionades amb les saques de presos en el transcurs de la Guerra Civil
espanyola.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, 
Fanny Tur, i el director general de Participació i Memòria Democràtica, Manel Santana, acompanyats del batle de Montuïri, Joan Verger, han visitat aquest dilluns la fossa de Montuïri, situada a l'interior del cementiri municipal. Aprofitant la visita a Montuïri, el batle ha acompanyat la consellera Tur en una visita per la finca on està projectat el futur projecte de museu del jaciment talaiòtic de Son Fornés.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.