Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB demana que es descarti el Vial de Costitx ja que suposaria «més trànsit i més creixement urbà»

10322
Costitx.

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa ha tornat a demanar a les administracions que es descarti el Vial Ronda Est de Costitx per motius ambientals, ja que el nou vial induirà més trànsit i el creixement urbà del municipi, segons el GOB.

Així ho han argumentat després d'haver revisat el Document Ambiental i l'annex d'incidència paisatgística. Aquest dilluns han assenyalat que com a entitat interessada han estat consultats en relació a la necessitat de sotmetre el projecte de vial a avaluació d'impacte ambiental.

Així, expliquen que una concepció actual, avui dia, donada la problemàtica del canvi climàtic, «
s’hauria d'evitar ja de manera predeterminada» la construcció de noves infraestructures que propiciïn el «transport privat i la mobilitat basada en el cotxe privat».

A més, un dels principals arguments exposats pel 
GOB era i és l'impacte visual i paisatgístic sobre «la postal més emblemàtica» de Costitx, ja que la construcció de la ronda afectaria «una de les imatges més característiques» del municipi de Costitx, la garriga del puig de l'Antigor, «increïblement minimitzada» per l'estudi d'incidència paisatgística que es presenta com a annex en el document ambiental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.