Setmanari d'informació local - 138 anys

Tur aposta per dotar de més personal i més equipaments als centres dependents de Cultura

10260
La consellera de Cultura, Educació i Esports, Fanny Tur.

La consellera de Cultura, Educació i Esports, Fanny Tur, ha anunciat, durant la primera Comissió de la seva àrea en la qual compareix després d'accedir al càrrec, que vol dotar de més personal a la Conselleria i els seus equipaments culturals.

En aquest sentit, segons ha
n explicat des de la Conselleria, Tur ha remarcat, quant als centres culturals propis, que l'eix prioritari és destinar més recursos humans per garantir l'ampliació dels horaris d'obertura i l'accessibilitat als ciutadans.

D'
aquests, l'Arxiu del Regne de Mallorca és la prioritat, amb la dotació de quatre noves places. Mentrestant la consellera ja ha sol·licitat a la direcció del centre una proposta d'ampliació d'horari d'acord amb la plantilla actual. Segons Tur, una de les prioritats hauria de ser el Museu de Formentera, «un compromís a complir» des de fa anys, així com la implicació al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany en col·laboració amb el Consell de Mallorca.

Pla de cultura

D'altra banda, la consellera ha destacat com a eix estratègic iniciar la redacció del Pla de Cultura, que impulsarà un càrrec assessor designat i que estarà presentat en un any, a més de la creació del Consell de Cultura, òrgan de consulta autònom en la matèria. Igualment, es recuperarà la línia d'ajudes per a jornades d'estudis locals i es crearà una línia específica per donar suport a exposicions que t
enguin un itinerari de dues illes com a mínim.

Tur ha insistit en la necessitat de canviar els estatuts
de l’Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) a Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Balears (Illenc) per «aprimar» les competències que li atorguen els nous estatuts, motivats, segons ha defensat, pel «caos» estructural de l’IEB una vegada absorbit l'anterior Consorci per al Foment de la Llengua i la Projecció Exterior de la Cultura a causa de la desaparició de Política Lingüística en l'anterior legislatura.

Altres aspectes que s'han tractat en la Comissió ha estat marcar-se com a objectiu a principis del 2018 de l'inici de les obres del projecte de reforma de l'Aulari de Prínceps d'Espanya, a més de l'elaboració del Pla Director d'Equipaments Esportius i l'adhesió del codi ètic per part dels esportistes dels programes de tecnificació del Govern.

Tur, en la seva compareixença, ha avançat que la nova Direcció general de Participació i Memòria Democràtica té dues prioritats per a cadascuna de les seves àrees.

El Pla d'Actuació de la Comissió de Persones Desaparegudes i Fosses ha aprovat la segona fase de la fossa de Porreres mentre s'obren les fosses de Montuïri i Sant Ferran. Però com ha indicat la consellera, un cop fetes les peticions formals i realitzats els certificats de viabilitat pertinents, la següent prioritat serà actuar en dues fosses: la d'
Es Fossar (Eivissa) i la de Bunyola. A més, han informat, la redacció del text de la Llei de Consultes i Processos Participatius estarà acabat al juliol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.