Setmanari d'informació local - 138 anys

Costa: «Esper que la PL per crear una normativa balear de toros s'hagi realitzat en compliment de la legalitat»

10258

La portaveu del Govern, Pilar Costa, ha manifestat aquest divendres que espera que el redactat de la Proposició de Llei per crear una normativa balear de toros que «prohibeix el sofriment i la mort de l'animal» s'hagi realitzat «en compliment de la legalitat».

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Costa ha explicat que l'executiu de Francina Armengol «no ha participat" en aquesta iniciativa «ni l'ha tutelada» i que espera que «en el debat parlamentari» la futura normativa surti «el més consensuada possible».

Així, Costa ha expressat que li consta que «després de la sentència del Tribunal Constitucional» (TC) en contra de la llei catalana que prohibia la tauromàquia, els grups parlamentaris van frenar la seva primera iniciativa que anava en un sentit similar i per això ara es presenta aquesta.

En aquest sentit, ha dit que és l'Executiu espanyol l'encarregat de tutelar si hi ha «aspectes d'inconstitucionalitat» en les normatives i que si les troben els avisaran a ells. Després d'això, el Govern li ho traslladarà als grups parlamentaris, ha aclarit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.