Setmanari d'informació local - 138 anys

Barceló i Costa visiten la primera obra finançada amb l’impost del turisme sostenible a Formentera

10198
El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, al costat de la consellera de Presidència, Pilar Costa.

El vicepresident del Govern i conseller de Turisme, Biel Barceló, al costat de la consellera de Presidència, Pilar Costa, i responsables del Consell de Formentera han visitat a Es Pujols la primera obra finalitzada finançada en part amb l'impost de turisme sostenible. Les feines han comptat amb un pressupost de 2,42 milions d'euros. El projecte ha consistit en la renovació integral dels serveis públics de la zona com a sanejament i subministrament d'aigua, la qual cosa ha reduït les pèrdues detectades. A més, s'ha dut a terme el soterrament de les esteses aèries de llum i telecomunicacions.

Barceló ha mostrat la seva «satisfacció» per la col·laboració conjunta amb el Consell, destacant que s'ha complert amb l'objectiu principal de l'impost turístic ja que «s'han suprimit barreres arquitectòniques, hi ha hagut una millora de l'entorn urbà i una millora energètica i a més s'integra en la protecció del patrimoni». Amb el projecte s'ha renovat també el paviment utilitzant-se la mateixa pedra triada per a la plaça Europa, a la zona interior per als vianants, i en el Passeig Marítim.

Segons ha informat el Consell, un 20 per cent del pressupost, 484.000 euros, ha estat finançat amb fons de l'impost de turisme sostenible i la resta, 1.936.000 euros, pel Consell de Formentera. El president del Consell, Jaume Ferrer, ha recordat que els treballs en el «principal nucli turístic» de la Illa s’iniciaren al novembre, complint-se els terminis previstos. «Els veïnats estan molt satisfets amb les obres executades. L'ajuda del Govern a través de l'impost de turisme sostenible és importantíssima. Esperam que després de la conclusió del projecte puguin arribar més ajudes per a temes mediambientals», ha explicat Ferrer.

Pilar Costa ha destacat la «bona relació institucional» existent amb el Consell de Formentera i ha afirmat que aquesta millora «és una mostra de col·laboració». «Aquest projecte quadrava a la perfecció amb l'impost de turisme sostenible. D'una banda, té a veure amb el cicle de l'aigua amb el tema de clavegueram, a més de la intervenció en un nucli turístic,
com Es Pujols», ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.