Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient confirma 219 casos de ‘Xylella fastidiosa' a les Balears

10180
Xylella fastidiosa.

La Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca ha informat aquest dimarts que fins avui s'han confirmat 219 positius de 'Xylella fastidiosa' a les Balears. El bacteri afecta a totes les Illes menys a Formentera, on s'han analitzat 30 mostres sense que s'hagi manifestat la infecció, segons ha indicat la Conselleria.

Del total de positius confirmats, 139 corresponen a Mallorca, 59 a Eivissa i 21 a Menorca. Així mateix, 85 ja han estat eliminats, 91 ja s'han notificat al propietari per procedir a la seva eliminació i 43 estan en tràmit de notificar-se.

A Mallorca els positius s'han donat en deu oliveres, quaranta-sis ametllers, cinquanta-tres ullastres, catorze polígales, tres cirerers, una prunera, sis romanís, un baladre, dos exemplars d'espígol arrissat, una estepa negra, una mimosa i una parra de vinya d'una parcel·la d'autoconsum de raïm de taula, fora de les explotacions de vinificació, a Sant Llorenç des Cardassar. En tots els casos en què es coneix la subespècie del bacteri, a Mallorca, és del tipus 'fastidiosa' i 'multiplex'.

D'altra banda, a Menorca els positius s'han detectat en tres oliveres, 15 ullastres i tres polígales, en aquest cas de la subespècie 'multiplex'. Finalment, a Eivissa la presència del bacteri s'ha confirmat en una mimosa, un espígol, dos espígols arrissats, tres baladres, 36 oliveres, 15 ullastres i una polígala, totes de la subespècie 'pauca'.

En total, des que a l'octubre del 2016 es confirmés el primer positiu de la plaga a Mallorca, s'han pres i analitzat 937 mostres a l'illa, mentre que a Eivissa han estat 277 i a Menorca 43.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.