Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia la «irresponsabilitat» de l’Ajuntament de Campos en el manteniment d’es Trenc

10170

Segons han informat des del GOB, el batle de Campos ha manifestat que l'Ajuntament no recollirà el fem s'acumula a es Trenc fins que no es torni comptar amb els serveis de platja. «Recordem que els establiments fixos que s'han mantengut des de fa anys a les platges de sa Ràpita i es Trenc són il·legals, i s'han d'enderrocar. Els nous establiments que ha d'autoritzar Costes hauran de ser desmuntables, i comptar amb un màxim de 70 metres quadrats dels quals només 20 podran ser espai tancat».

El GOB denuncia que mentre es resol la situació i es torna a comptar amb serveis autoritzats per Costes (aquesta vegada ajustats a la legalitat) «l'Ajuntament de Campos ha decidit no netejar la platja, fent que s'acumulen de forma evident els fems, especialment a l'entorn de les papereres».

Des de l'entitat consideren que amb aquesta decisió l'Ajuntament estaria incomplint la seva competència de «Mantener las playas y lugares públicos de baño en las debidas condiciones de limpieza, higiene y salubridad, así como vigilar la observancia de las normas e instrucciones dictadas por la Administración General del Estado sobre salvamento y seguridad de las vidas humanas (artículo 115 de la Ley 22/1988, de 28 de julio)», establerta a l'article 225 del Reglament General de Costes. Aquesta consideració l'han comunicada a la Demarcació de Costes de les Illes Balears per tal que ho tenguin en consideració als efectes pertinents.

Més enllà d'aquest incompliment, el GOB també considera una irresponsabilitat encara més greu mantenir papereres i poals de fems sobre la platja si tanmateix no hi ha intenció de buidar-los amb la periodicitat necessària. Amb la seva deixadesa l'ajuntament estaria propiciant la degradació de l'espai protegit, per la qual cosa han comunicat la situació a la Conselleria de Medi Ambient. En tot cas, insten l'Ajuntament a retirar papereres i poals fins que es pugui o es vulgui realitzar la seva neteja.

Han finalitzat apel·lant «a la responsabilitat personal, i demanam els ciutadans que no dipositin els residus a les papereres tanmateix desbordades, i que se'ls emportin a casa o els deixin a contenidors de fems dels nuclis urbans».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.