Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem proposa que el Parlament demani a l'Estat «el rescat» de les autopistes d'Eivissa

10092
Els diputats de Podem durant la roda de premsa. | Podem

Podem Balears ha presentat aquest divendres una moció al Parlament en què es reclama una sèrie de mesures polítiques per fer front «a la ruïnosa gestió de les autopistes d'Eivissa». En aquesta moció es demanarà al Parlament l'adopció de set mesures, sent la primera la petició al Govern d'Espanya a que rescati econòmicament les autopistes d'Eivissa, de la mateixa manera que ja ho ha fet amb altres «carreteres ruïnoses», com són les radials de Madrid.

«A la Comissió sobre les carreteres d'Eivissa hem constatat que moltes irregularitats que els ciutadans d'Eivissa sospitaven, van existir de veritat. I que, a més, n'hi ha d'altres» ha explicat el diputat eivissenc de Podem, Aitor Morras, qui ha demanat una intervenció política perquè «les repercussions encara les estem patint a dia d'avui: sobrecosts, peatges a l'ombra que ens costen 70.000 euros diaris, irregularitats als punts de recompte, entre altres».

Així, a més de reclamar a l'Estat el rescat de les autopistes d'Eivissa, en aquesta moció de la formació d’Alberto Jarabo també s'inclouen els següents punts:

1. Que el Parlament insti al Govern a iniciar les accions legals oportunes per reclamar les indemnitzacions corresponents a les persones o empreses responsables dels sobrecosts derivats de les seves decisions o actuació respecte al projecte de les autopistes d'Eivissa.

2. Que el Parlament insti a l’Executiu a fer efectiu, en el termini de 12 mesos, el pagament de les expropiacions que estiguin pendents de satisfer.

3. Que el Parlament insti al Govern Armengol a, en el termini de 12 mesos, instal·lar o retirar si escau els punts de recompte de vehicles, de manera que aquests siguin els que figuren en els plecs de condicions dels projectes.

4. Que el Parlament insti al Govern Balear a dur a terme les accions necessàries perquè l'empresa concessionària faci efectiva la retirada -en un termini màxim del mes de juliol de 2018- de totes les terres dipositades per ella «irregularment» a les finques del grup empresarial Festa Hotels, fent-se càrrec del trasllat el Govern en cas que la concessionària es negui, repercutint el cost de la retirada a les empreses responsables del dipòsit irregular.

5. Que el Parlament insti a l’Executiu a dur a terme el reequilibri econòmic dels contractes amb les concessionàries que sigui pertinent en funció de les accions dutes a terme pels punts anteriors.

6. Finalment, que el Parlament acordi traslladar a Fiscalia les conclusions aprovades en la Comissió d'investigació de les autopistes d'Eivissa, en el cas que hagin estat confirmades pel ple de la cambra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.