Setmanari d'informació local - 138 anys

Els consellers insulars debatran sobre el seu futur en relació als Països Catalans a Barcelona

10032
Consellers insulars.

Una cita històrica reunirà aquesta setmana als quatre consellers de les Balears per debatre sobre el seu futur a la capital catalana. Es tracta d'un acte insòlit, ja que, per primera vegada, els representants dels consells de cada una de les illes; Miquel Ensenyat de Mallorca, Maite Salord de Menorca, Vicent Torres d'Eivissa i Jaume Ferrer de Formentera es reuniran al Principat on parlaran de la projecció de futur de cada una de les illes i amb relació amb la resta de Països Catalans.

Des d'Illencs, entitat organitzadora, destaquen que és una imatge «molt potent» en un moment determinat per a cada una de les illes «immerses en un canvi polític arran dels resultats electorals del 2015». Segons han informat, a més de donar a conèixer la institució del consell i de les mesures que s'han duit a terme al llarg d'aquesta legislatura, els quatre presidents parlaran dels «reptes i horitzons» de futur de les quatre illes i de la seva relació entre elles i la resta de Països Catalans.

Per la seva banda, l'activista i membre de l'organització, Marcel Pich ha explicat al dBalears que els quatre consellers seran rebuts al Palau de la Generalitat per la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté. Igualment, Pich ha assenyalat que es preveu que a l'acte hi assisteixi la consellera de Governació, Meritxell Borràs, a més de diputats de la CUP i d'ERC, entre d'altres.

L'acte serà aquest divendres 5 de maig a partir de les 18.00?h a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. L'acte està organitzat per Illencs, un col·lectiu integrat per ciutadans de les Illes Balears residents a la Ciutat Comtal i que pretén acostar la realitat illenca al Principat. S'emmarca en el cicle de conferències 'Illencs de tertúlia' que té lloc aquesta primavera. Hi col·labora la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.