Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

GOB: «Com a entitat ecologista no ens convertirem en els aliats de la conveniència del poder hoteler»

10028
El GOB considera que les reivindicacions que es fan des de l'entitat ecologista no tenen cap punt de confluència amb el sector hoteler.

Després que la FEHM hagi sol·licitat reunir-se amb el GOB, l'entitat ecologista ha informat que rebutja la petició perquè consideren que les reivindicacions que es fan des de l'entitat «no tenen cap punt de confluència amb el sector hoteler».

Així, des del GOB asseguren que «s'ha volgut fer creure» que els empresaris hotelers i els ecologistes coincideixen en determinades crítiques a les polítiques turístiques del Govern, com amb l'impost turístic o amb el lloguer vacacional, «res més lluny de la realitat», afegeixen. En aquest sentit, des de l'entitat expliquen que els seus arguments i justificacions per fer front a aquesta situació «disten molt de tenir cap punt amb comú amb els arguments que motiven a la federació hotelera a posicionar-se en contra», assegura el GOB.

L'entitat ecologista ha volgut aclarir que, «tant és així», que els mateixos hotelers «ja fa temps» que es dediquen al lloguer vacacional de cases i apartaments per cobrir «els seus propis overbooking» als hotels. El GOB cita els mapes publicats pel col·lectiu Terraferida per denunciar la «bombolla especulativa» que ha suposat aquest negoci. És per això que des del GOB aposten pel decreixement turístic, «que ha de començar per fer decréixer la capacitat d'allotjament» amb propostes com la prohibició del lloguer de pisos plurifamiliars, l'establiment d'una moratòria de noves llicències turístiques en habitatges al sòl rústic o el decreixement de les places dels hotels. «És el que nosaltres anomenam 2x1, que per cada plaça turística que es vulgui donar d'alta, se n'han de donar dues de baixa», aclareixen.

«Hem vist com en els darrers anys, els hotelers han pogut legalitzar places il·legals gràcies a les amnisties orquestrades des dels governs afins, així com, han aconseguit poder prescindir de complir la normativa urbanística per a poder fer les reformes als seus establiments hotelers» han criticat. És per això que, des de l'entitat ecologista insisteixen en «desturititzar» l'economia de les Balears, fet que implica deixar de focalitzar totes les activitats econòmiques al turisme. «No vivim del turisme, malvivim del turisme». És per això que des del GOB consideren que difícilment, trobaran res a dir-se amb la federació hotelera i reiteren que no comparteixen en absolut i volen deixar clar que com a moviment social ecologista, «no ens convertirem en els aliats de conveniència del poder hoteler».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.