Setmanari d'informació local - 138 anys

«Palma reduirà el consum energètic en un 56% i reduirà les emissions de CO2 amb el nou enllumenat»

9996
La implantació del nou model de gestió de l'enllumenat públic a Palma suposarà un estalvi energètic del 56 per cent.

La implantació del nou model de gestió de l'enllumenat públic a Palma suposarà un estalvi energètic del 56 per cent, a més d'una rebaixa de la factura elèctrica en uns 800.000 euros anuals i una reducció de les emissions de CO2 equivalent a sembrar 80.000 arbres, segons les previsions de l'Ajuntament.

Així ho ha explicat aquest dimarts el regidor d'Infraestructures i Accessibilitat, Rodrigo A. Romero, qui ha mostrat la seva satisfacció pel desenvolupament d'aquest nou model. «S'estan superant les nostres expectatives del que s'havia projectat quant a consum elèctric, estalvi energètic i d'emissions de CO2», ha apuntat el regidor.

El model de gestió integral de l'enllumenat exterior i de millora de l'eficiència energètica de les infraestructures públiques està cofinançat en un 50 per cent pel Fons de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea. Romero ha afirmat que s'estan superant les expectatives «del que s'havia projectat quant a consum elèctric, estalvi energètic i d'emissions de CO2».

Segons ha explicat Romero, ja s'han acabat les actuacions als polígons de Son Castelló i Can Valero, i en aquests moments s'està actuant als barris de Son Espanyolet, Santa Catalina, Foners, plaça de toros i Pere Garau. Així mateix, al Camp d'en Serralta i Els Ametllers s'acaben d'iniciar les actuacions i a Verge de Lluc -Son Rullan i Es Fortí començaran pròximament.

Quant al projecte de substitució dels llums de mercuri, es troba en un 40 per cent de la seva aplicació. Actualment està en marxa el primer lot d'aquest projecte, que correspon a la zona del Litoral de Ponent de la ciutat. Aquestes actuacions del pla de gestió integral de l'enllumenat exterior i de millora de l'eficiència energètica de les infraestructures públiques suposaran una inversió de 21,7 milions d'euros, cofinançats en un 50 per cent pels fons Feder, i s'actuarà sobre uns 25.000 punts de llum de la ciutat. Fins ara s'han invertit uns vuit milions d'euros d'aquest projecte global.

Amb el projecte es preveu substituir les lluminàries obsoletes per noves de tecnologia LED; adequar els nivells d'il·luminació i potències al Reglament d'Eficiència Energètica; eliminar interferències entre fanals i arbres; adequar les xarxes al Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió; i eliminar interferències en matèria d'Accessibilitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.