Setmanari d'informació local - 138 anys

JSIB lliura els Premis Isabel Coll que reconeixen «la lluita dels joves pels valors democràtics i socialistes»

9950
Els Premis Isabel Coll destaquen els valors democràtics i socialistes. | JSIB

Aquest cap de setmana JSIB ha organitzat la X edició dels Premis Isabel Coll a Palma en commemoració del 110 aniversari de la constitució de l'agrupació de Joventuts Socialistes de Palma. En l'acte de lliurament han assistit, entre altres, Francina Armengol, presidenta del Govern i secretària general del PSIB-PSOE. 

Els guardons han anat a Carles López Picó en la categoria de jove referent en la lluita i la defensa dels valors democràtics i socialistes. López és un jove manacorí que actualment presideix la Confederación Estatal de Asociaciones de Estudiantes (CANAE) i ha estat activista estudiantil des de l'institut. També han estat guardonades l'UD Collerense Femenino en la categoria d'entitat referent en la lluita i la defensa dels valors democràtics i socialistes. El Collerense Feminas és un club referent en el futbol femení a nivell autonòmic i estatal. Enguany hi ha hagut dues mencions especials. La primera ha estat per la Sociedad Científica Aranzadi, grup que ha participat en el procés d'excavació i identificació de la fosa de Porreres. La segona ha estat per l'agrupació de Joventuts Socialistes a Palma pel seu 110 aniversari des de la seva constitució, primer embrió de l’entitat.

Joves per la Memòria

Aquesta edició era especial perquè, segons han explicat, per primera vegada, els militants, l'associació Joves per la Memòria i els premiats l'edició passada han pogut presentar candidatures. Els guardons han estat realitzats pel jove artista urbà Joan Aguiló.

Isabel Coll fou una jove militant socialista que durant tota la seva vida va defensar els valors de la llibertat, la igualtat i la justícia.«Fins i tot en les pitjors circumstàncies, ja que fou víctima de les represàlies del feixisme durant la Guerra Civil i la Dictadura, primer fou condemnada a mort i després la pena màxima li fou commutada per la cadena perpètua. Ha estat i és un exemple per nosaltres de lluita i dignitat, i és per això que dóna nom als nostres premis», han destacat.

 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.