Setmanari d'informació local - 138 anys

Valldemossa i Deià consideren «inadmissible» el tall de la carretera durant 6 hores

9928
Un dels cartells informatius. | Facebook La Valldemossa que volem

Diversos pobles de Mallorca s'enfronten aquest dissabte a talls a les seves carreteres de més de 6 hores per mor de la marxa cicloturística 'Mallorca 312'. Entre els municipis més afectats, hi ha Valldemossa i Deià.

Toni Colom (La Valldemossa que volem), primer tinent de batle de l'Ajuntament de Valldemossa, ha assegurat a Cadena Ser que «ni davant una nevada» es tanca la carretera tantes hores i ha considerat «inadmissible» la forma com s'ha organitzat aquesta cursa en la qual «només hi guanyen alguns».

Per la seva banda, l'Agrupació DEIA rebutja l'aïllament del poble durant 6 hores i mitja. Tot i que estan a favor que se celebrin esdeveniments esportius, consideren que la seva planificació i dimensió «ha de partir de dues premisses bàsiques: no afectar al medi ambient i no suposar un perjudici a la ciutadania». Recorden que hi ha gent que té obligacions fora poble el matí de dissabte, que haurà de quedar a dormir a un altre municipi. Posen d'exemples «bitllets d'avió comprats, visites mèdiques programades a son Llàtzer, cursos a la UIB...»

Des de la formació d'esquerres entenen que la celebració d'esdeveniments esportius «sempre comporta maldecaps», i diuen que hi estan d'acord «si són assumibles». «Defensaríem, per exemple, que se'ns donàs una alternativa per sortir i entrar del poble, encara que fos més llarga, o que es tancassin les dues carreteres durant un breu espai de temps. Però estar completament aïllats durant 6 hores i mitja «ens sembla una barbaritat».

Podeu trobar tota la informació sobre els talls programats al web de l'esdeveniment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.