Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB de Mallorca comença a elaborar la ponència del pròxim Congrés definint-se pels pròxims 10 anys

9888
Els socialistes de Mallorca han celebrat aquest dijous la primera reunió sectorial.

Els socialistes de Mallorca han celebrat aquest dijous la primera reunió sectorial, per començar a elaborar la ponència de cara al proper Congrés Insular de la formació, que suposarà el projecte polític i ideològic de la formació per als pròxims anys.

El document està coordinat per Cosme Bonet i 
Javier de Juan, els quals han avançat que volen que sigui una ponència «ambiciosa, molt participada» i «on s'aportin solucions als reptes» de la societat el partit els pròxims anys. La primera trobada s'ha centrat a fer propostes sobre el model de partit en l'àmbit orgànic, mentre que en les setmanes següents se celebraran sessions en matèria d'economia, ocupació i innovació, territori i medi ambient, igualtat social i identitat i cultura.

Els dos coordinadors han apuntat que «és
hora del debat, de la reflexió, de l'intercanvi d'idees i de la participació per fer un Partit Socialista encara més fort, més útil per a la ciutadania i més proper». «L'objectiu és definir la Mallorca que volem per als pròxims deu anys i sobretot, de guanyar les eleccions del 2019, fita per la qual ja estam en marxa», han indicat.

A més, tant Bonet com De 
Juan han defensat que aquesta tasca també ha de servir «per consolidar i seguir liderant el canvi iniciat a Mallorca el 2015, continuar sent el partit d'esquerres referent de la ciutadania progressista i aportar solucions als problemes reals de la ciutadania des d'un Consell de Mallorca més proper, més fort, més útil i amb més capacitat».

Finalment, Bonet i De 
Juan han explicat que totes les propostes sorgides d'aquestes reunions sectorials podran ser esmenades pel conjunt de la militància, ja que també se celebrarà una conferència en la qual es plasmaran les conclusions del nou projecte polític socialista, abans de ser aprovat definitivament al Congrés Insular. El procés congressual dels Socialistes de Mallorca s'engegarà després del Congrés Federal del PSOE, que tendrà lloc els 16, 17 i 18 de juny, i del PSIB, que se celebrarà previsiblement la segona quinzena de juny.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.