Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears i Catalunya se sumen al Jazzahead, la fira internacional que se celebra a Bremen

9880

L'Institut de la Llengua i la Cultura de les Illes Baleas (ILLENC), en col·laboració amb l'Institut Català d'Empreses Culturals -ICEC-, se suma al Jazzahead, la fira de música jazz que s'ha consolidat en el panorama de fires musicals internacionals com el punt de trobada de referència per a aquest gènere musical. Així, a partir d'aquest dijous i fins al diumenge 30 d'abril prop de 1.000 expositors, 3.000 professionals acreditats i més de 15.000 visitants de més de 60 països converteixen Jazzahead en una de les fires internacionals de música Jazz que aporta més contractació en directe a bandes i músics d'aquest gènere.

En aquesta trobada tant l'ILLENC com l'ICEC tendran l'oportunitat de col·laborar en aquesta trobada professional i hi mantendran reunions amb programadors, representants de fires i festivals i sales de concerts, discogràfiques i tot tipus d'agents relacionats amb el jazz en totes les seves variants estilístiques.

Així és la primera vegada que músics catalans i de les balears tenen representació artística en aquesta fira. El duo Marco Mezquida (Menorca) i Chicuelo (Catalunya) formaran part del grup molt reduït d'artistes que formen la nit de Jazz Europeu, una tria selecta que presenta el millor del jazz a un públic professional per tal d'obrir-los portes als escenaris de tot el món. L'actuació es farà la nit del 28 d'abril al Kulturzentrum Schlachthof de Bremen.

El 2017 serà el segon any de presència illenca al Jazzahead. Enguany ho farà acompanyat d'11 representants del jazz balear, entre els quals hi ha directors de festivals illencs que cerquen col·laboracions amb festivals internacionals per possibilitar l'intercanvi de propostes i músics i mànagers que cerquen la internacionalització dels seus projectes musicals. A més, l'ILLENC, amb un acord amb el Conservatori Superior de les Illes Balears, possibilitarà la presència de dos alumnes dels estudis de Jazz a aquest fòrum internacional.

Xarxa de contactes

Per primera vegada en aquest fòrum, es farà una trobada de networking organitzada conjuntament per l'ILLENC i l'ICEC, que reunirà més de 200 professionals del jazz d'arreu el món. «És una activitat important perquè dóna l'oportunitat als músics i representants de festivals d'interactuar en un ambient informal amb els professionals i programadors que hi ha a la fira». A més compten amb l'ajuda dels tècnics de l'ILLENC, formats en la gestió cultural i la negociació a fires.

La presència de representants el sector jazzístic balear, músics, promotors, mànagers o directors de festivals és clau per tal de garantir resultats en aquestes accions d'internacionalització. Per aquesta raó, l'ILLENC ha fet una crida a tots els professionals de les Illes Balears perquè hi participin, ja sigui assistint a la fira, com facilitant materials de promoció que els tècnics de l'ILLENC posaran a la disposició dels professionals internacionals. Així mateix, a través de la convocatòria d'ajuts, l'ILLENC dóna suport, econòmic i logístic, a tots els professionals que vulguin assistir a aquesta mena de cites.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.