Setmanari d'informació local - 138 anys

Aena es compromet a «comptar amb l’opinió del Govern» per prendre decisions

9848
Aeroport de Palma.

El vicepresident i conseller d'Innovació, Recerca i Turisme de les Balears, Biel Barceló, ha mantengut aquest dimecres una reunió amb el president d'Aena, José Manuel Vargas en la qual ha aconseguit el compromís que les decisions relatives als tres aeroports comptin amb l'opinió del Govern, per la qual cosa l'Executiu participarà en el pla Director que planificarà el futur dels aeroports.

Barceló ha trasllat la necessitat de comptar amb l'opinió de les autoritats de les illes, ja que «coneixen més directament la problemàtica i les necessitats» dels aeroports, al mateix temps que ha reivindicat la cogestió d'unes infraestructures «fonamentals» que representen una «dependència econòmica» per a les Balears. En aquest sentit, el dirigent ha demanat la participació del Govern «des del minut zero» en el proper pla Director que segons ha destacat Barceló, planificarà els objectius dels aeroports «en els pròxims 20 anys». I, ha destacat el compromís per part del president d'Aena de comptar amb l'opinió del Govern a l'hora d'obrir el pla Director.

Respecte al flux aeroportuari, ha destacat la garantia del Govern de no augmentar les operacions per hora. «Hem plantejat la nostra aposta per créixer a l'hivern però la necessitat que aquest creixement no es produeixi a l'estiu, especialment Mallorca i Eivissa que no poden seguir creixent», ha assegurat a la sortida de la reunió, mentre ha confirmat el compromís d'Aena que l'augment en el nombre de seients no comportarà un increment en les operacions per hora.

Així mateix, Barceló ha demanat majors inversions mediambientals a Aena per pal·liar els efectes contaminants dels aeroports, ja que considera que les actuals són insuficients, al mateix temps que ha recalcat una aposta per les energies renovables. El vicepresident ha agraït que els seus interlocutors hagin estat «receptius» i ha destacat la necessitat d'un «diàleg fluid». 

A la reunió han acudit a més el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, el director general de Ports i Aeroports del Govern, Xavier Ramis, i la directora general de Turisme de les Illes, Pilar Carbonell. Per part del Govern espanyol ha estat present la secretària general de Transports, Carmen Llibreter i el director general d'aviació civil, Raúl Medina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.