Setmanari d'informació local - 138 anys

Alcover: «Les Balears surten greument perjudicades amb els pressuposts de l'Estat i no hi ha un sol argument per donar-los suport»

9782

El ple del Parlament debatrà aquest dimarts una Proposició no de Llei del Grup Parlamentari del PSIB per mostrar el rebuig de la cambra als Pressuposts Generals de l'Estat i intentar pal·liar la manca d'inversió que aquests preveuen per a les Balears. Així ho ha avançat el portaveu, Andreu Alcover, qui ha assegurat que «mentre alguns insisteixen en moure temes superats i resolts, nosaltres proposam solucions a qüestions que afecten la qualitat de vida dels ciutadans».

En concret, Alcover ha recordat que el resum dels Pressuposts Generals de l'Estat és que «als ciutadans de les Balears ens han robat la cartera», ja que ens plantegen seguir a la cua d'inversió, l'aportació pel descompte de resident s'ha reduït mentre que tampoc s'ha fet res per aprovar la tarifa plana i no es compleixen els compromisos signats en matèria de carreteres».

Per això, des del PSIB consideren que «les Illes Balears surten greument perjudicades amb aquests pressuposts i no hi ha ni un sol argument per donar-los suport perquè la gent que pitjor ho passa ho seguirà passant malament amb els comptes pel 2017».

La baixa inversió que preveu fer l'Estat a les Balears, segons Alcover, no és causada per una qüestió econòmica perquè «veim que a Canàries augmenten els recursos que hi destina l'Estat i la partida pel descompte de resident, tot plegat amb la intenció d'aconseguir el vot favorable de Coalició Canària per aprovar els comptes per enguany».

A més a més, Alcover ha continuat demanant «quina opinió té el senyor Company dels PGE», ja que des que va ser elegit president del PP no s'ha pronunciat respecte a cap tema. «Ni hi és ni se l'espera», ha criticat Alcover.

Per fer front a aquesta situació, la PNL proposa el rebuig absolut de la cambra als pressuposts estatals, la defensa de l'Estatut d'Autonomia ja que és la llei orgànica que preveu les inversions del Govern de l'Estat per compensar la insularitat, demanar als diputats de les illes que presentin esmenes als pressuposts per millorar les partides destinades a les illes i complir el protocol de carreteres invertint 120 milions d'euros com estava previst i no 15, a més de complir també els convenis de carreteres signats amb els Consells Insulars, que han desaparegut per complet excepte a Eivissa, que rebran la meitat del que els pertoca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.