Setmanari d'informació local - 138 anys

EUIB serà una organització «més horitzontal»

9758
Esquerra Unida de les Illes Balears ha celebrat aquest dissabte l’Assemblea Estatutària Interinsular. | EUIB

Esquerra Unida de les Illes Balears ha celebrat aquest dissabte l’Assemblea Estatutària Interinsular, una vegada que s’han celebrat les assemblees insulars de Mallorca, Menorca i Eivissa i Formentera; que han aprovat esmenes i han elegit els seus delegats.

L’assemblea, celebrada al Casal de Barri s’Escorxador, ha fet l’aprovació definitiva dels nous Estatuts, una vegada s’han incorporat totes les esmenes que han tengut majoria en les votacions dels delegats.

Els nous Estatuts, segons la formació, configuren una EU «més horitzontal, amb major poder per a les bases que, per exemple, amb la petició de només un 5% dels afiliats de qualsevol organització territorial es podrà obligar a debatre qualsevol tema d’interès i a pronunciar-se al respecte, amb la sol·licitud del 20% dels afiliats, serà obligatori la convocatòria de l’assemblea corresponent».

Més participació

Així mateix, segons ha manifestat el partit, s’obren «mecanismes de participació directa i de consultes a la militància, s’estableixen limitacions de mandats  i la possibilitat de revocar els càrrecs electes durant el mandat si, a criteri majoritari de la militància, s’han apartat de les seves funcions i de la línia política de l’organització».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.