Setmanari d'informació local - 138 anys

La Unesco organitza del 24 al 30 d'abril una setmana de Jazz a Palma

9734

El Centre Unesco Mallorca ha organitzat, amb motiu de la sisena edició del Dia Internacional del Jazz, un conjunt d'activitats gratuïtes en les quals es retrà homenatge al pianista Thelonius Monk, del 24 al 30 d'abril.

A més s'homenatjarà el centenari del primer enregistrament de jazz 'Livery Stable Blues' a càrrec de l'Original Dixieland Jazz Band (febrer 1917), segons ha informat el centre.

El director de projectes del Centre a Mallorca, Óscar Pipkin, ha destacat que a la illa va ser el primer lloc de l’Estat espanyol on es va començar ha celebrar aquest esdeveniment.

Igualmete, Pipkin ha afegit que aquesta edició «és la primera que se celebra com una iniciativa exclusivament privada» i ha mostrat el seu agraïment a tots els patrocinadors i col·laboradors.

Per la seva banda, el president de la Comissió Nacional Espanyola de Cooperació amb la Unesco, Luis Ramallo, ha recordat que «la societat civil és la que forma aquesta organització cultural i educativa i commemoracions com aquesta contribueixen a tenir presents valors com el respecte, la diversitat i l'educació».

Programació i cartell

La setmana del jazz començarà el dilluns 24 a les 19.00 hores amb la inauguració de l'exposició del 'II Concurs de Cartells del Jazz' organitzat per la Escola d'Art i Superior de Disseny al Centre de Cultura Sa Nostra.

El dimarts 25, dia del 'Cinema & Jazz', es projectarà a les 20.30 hores la pel·lícula 'WishPalsh' del director Damien Chazellea als Cinemes Ocimax. L'entrada serà gratuïta.

Com a novetat d'aquesta edició, el dijous 27 a les 19.30 hores el Concessionari Autovidal acollirà un concert amb motiu de la presentació d'un nou model de la marca. Sota el títol d'Alfa Jazz Trio, els músics Leandro Mastroggiacomo (contrabaix), Will Bone (trombó i trompeta) i Kelo Landoni (guitarra) seran els encarregats d'amenitzar l'esdeveniment a ritme de jazz.

Camp de setmana ple de música

El divendres 28, a les 19.30 hores, el Centre de Cultura Sa Nostra acollirà el concert tributo a Thelenious Monk i al primer enregistrament de jazz 'Livery Stable Blues' a càrrec del pianista Manel Camp i la vocalista Gemma Abrié juntament amb la Small Jazz Band de la Escola de Música Ireneu Segarra.

Una altra de les novetats d'aquest any és el concert que s'oferirà en el Jumeraih Port de Sóller Hotel & Spa, el dissabte 29 a les 19.30 hores, on actuarà Tinons Jazz Quartet. Aquest mateix dissabte i de forma paral·lela, a les 18.30 hores el grup format per la vocalista Christa Elmer & The Monkey Swinger (guitarra i clarinet) actuarà en les terrasses del Centre Comercial Porto Pi.

La setmana del jazz finalitzarà el 30 d'abril amb el concert de 'Long Estafi No Swing & The Lindy Hoppers' en les terrasses del Centre Comercial Porto Pi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.