Setmanari d'informació local - 138 anys

Pedro Sánchez defensa que Espanya és un Estat «plurinacional i plurilingüe»

9728

Així ho ha expressat en un acte davant la militància a la seu de l'ONCE de Palma, al que han assistit multitud de militants i la presidenta del Govern, Francina Armengol, entre altres personalitats polítiques.

«No podem abstenir-nos davant la corrupció del PP», ha afegit Sánchez, qui ha criticat que per primera vegada el president del país hagi estat citat a declarar per un cas de corrupció.

En aquest sentit, ha agraït a la secció balear del seu partit el suport al 'no és no' a Rajoy, mentre que altres candidats -en referència als seus oponents Patxi López i Susana Díaz- es varen posicionar a favor de l'abstenció en la investidura de Rajoy.

També s'ha referit, com altres vegades, a la càrrega que suposaria que Díaz assumís alhora la secretaria general del partit i la presidència de la Junta d'Andalusia, cosa que no seria positiu per al PSOE.

D'altra banda, el candidat a liderar el PSOE ha defensat un estat «plurinacional i plurilingüe», així com la igualtat territorial d'Espanya i la solidaritat entre tots els territoris.

A més, Sánchez ha defensat una forma de fer política «del segle XXI», en la qual combinar la democràcia participativa i la democràcia representativa per donar més veu a la ciutadania.

Així doncs, ha dit que «quants més candidats millor», però en realitat hi ha dos models, «el del PSOE del segle XX, que no ha entès els canvis d'aquests últims anys i el PSOE de l'alternativa al Partit Popular, el PSOE del segle XXI».

No obstant això, ha assegurat que aquestes primàries es realitzen «entre companys» i ha demanat «respecte» i no caure en desqualificacions ni insults per «donar exemple» fora de la seva organització.

D'altra banda, el candidat ha apel·lat a la joventut com a motor del futur. «El PSOE, si de debò volem ser una força de govern, el que hem de fer és tornar a ser la formació política de la gent jove del país».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.