Setmanari d'informació local - 138 anys

La PAH Menorca trasllada la seva preocupació per la dificultat de l'accés al lloguer al president del Parlament

9718
El president del Parlament, Baltasar Picornell.

El president del Parlament, Baltasar Picornell, s'ha reunit amb representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Menorca que han traslladat, principalment, la seva preocupació pels preus dels lloguers. La trobada ha estat una dels quals ha mantengut Picornell aquest dijous tant amb associacions i entitats civils de l'Illa -entre elles, la Plataforma Benvinguts Refugiats Menorca i l'Obra Social Menorca-, com amb la presidenta del Consell insular, Maite Salord, i els consellers i diputats de l'Illa.

La PAH Menorca ha explicat al president que la gravetat ara no residia tant en l'execució d'hipoteques, sinó en que la gent que vol accedir a un lloguer i no pot, bé per l'elevat encariment dels darrers anys, bé perquè no n’hi ha de disponibles, atès que es destinen a lloguer turístic.

Quant a la llei d'habitatge, han considerat que aquesta iniciativa legislativa hauria de contemplar i especificar el lloguer social i que aquest fora d'acord amb els ingressos de les persones. En aquest sentit, han manifestat que garantir un mínim d'ingressos per poder accedir a un habitatge de l'Institut Balear d'Habitatge (Ibavi) és un error perquè hi ha persones en situacions de precarietat laboral o aturs de llarga durada.

Finalment, han considerat la necessitat d'ampliar el parc públic d'habitatges per impedir que el mercat sigui l'únic que reguli els preus. També en relació als habitatges de
l’Ibavi es va expressar l'Obra Social de Menorca. Els membres d'aquesta entitat es reuniren amb el president del Parlament acompanyats de Maria Jesús Rivera, a qui a la finals de l'any passat se li va lliurar un habitatge a Ferreries amb greus deficiències.

Ambdues entitats han mostrat gran preocupació per la gran quantitat de pisos buits que hi ha
a diferents localitats i pel desenvolupament del lloguer turístic. D'altra banda, Picornell s'ha reunit també amb representants de la plataforma Benvinguts Refugiats Menorca i del col·lectiu Refugia'm. Ambdues entitats promouen activitats diverses per captar fons i enviar-los als diferents camps de refugiats sirians existents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.