Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB dóna suport a la docent «assetjada» pels grupuscles antimallorquins

9672
UOB Ensenyament.

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament ha volgut manifestar aquest dimecres el seu suport a la docent de l'Ibanat «assetjada per la premsa madrilenya amb sucursal a Mallorca» i pel grupuscle «antimallorquí» Círculo Balear, pel fet d'ensenyar en català. Consideren «intolerable» i «escandalós» que es persegueixi la llengua catalana dins i fora de l'àmbit de l'ensenyament. «És increïble que més de quaranta anys després de la mort del dictador Franco encara es persegueixi i s'intimidi els docents que ensenyen en la llengua pròpia i oficial de les Balears», han lamentat.

Des de UOB han explicat que utilitzen el cas per atacar, novament, a la llengua i la identitat dels mallorquins. Igualment, afirmen que l'intent «no se sosté per enlloc», atès que la persona que pretén obligar la docent a fer les classes en castellà és un argentí que ja fa deu anys que viu a Mallorca. Des de la sectorial d'Ensenyament plantegen l'interrogant de com reaccionaria «aquest senyor» si un mallorquí, un italià o un xinès es presentàs a Buenos Aires i exigís rebre les classes en la seva llengua, i per a més befa després de rodar deu anys per l'Argentina.

Amb tot, reclamen a l'Ibanat que no es «doblegui» davant aquesta nova campanya de «l'antimallorquinisme» contra el català, defensi el dret de la docent a ensenyar en català i no obligui la resta dels alumnes a deixar de rebre les classes en la llengua pròpia, «com passava en els temps més foscos del franquisme o amb el TIL de José Ramón Bauzá», han afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.