Setmanari d'informació local - 138 anys

Illencs organitza una trobada històrica dels quatre consells insulars al Principat

9670
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat amb la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord.

La Universitat de Barcelona acollirà aquest pròxim mes de maig les màximes institucions representants de les Balears en una conferència organitzada pel col·lectiu Illencs. Tal com han informat des de l'entitat, conformada per gent nascuda a les Illes i amb residència al Principat, han estat ells els encarregats de citar, per primera vegada, els diferents presidents dels respectius consells insulars.

Així, la conferència, que tendrà lloc el pròxim 5 de maig a la Universitat de Barcelona reunirà el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; la presidenta del Consell de Menorca, Maite Salord; el president eivissenc, Vicente Torres i el de Formentera, Jaume Ferrer.

Des d'Illencs han informat que la clau de la conferència girarà, sobretot, entorn de la perspectiva de les Balears sobre el procés sobiranista de Catalunya. També servirà per tractar punts com la relació de les Balears amb el Principat i quins reptes i horitzons tenen en comú. Igualment, es durà a terme una explicació sobre les competències que tenen els consells i quines competències haurien de tenir.

L'activista i membre de l'organització, Marcel Pich ha assenyalat que serà una trobada «ben interessant» per valorar quines són les posicions dels respectius presidents dels consells respecte al procés català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.