Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB recorda que el control dels fondejos sobre la posidònia és insuficient

9548
El GOB recorda que el control dels fondejos sobre la posidònia és insuficient.

El GOB ha advertit aquest dijous, davant el començament de la temporada per a la navegació, que el control del fondeig sobre posidònia se segueix essent «insuficient».

El grup ecologista ha assenyalat que amb les festes de Pasqua «ja és evident no només l'inici de la temporada turística sinó també la reactivació de la navegació en les aigües illenques» i ha recordat que «un dels temes ambientals recurrents els darrers anys» és la necessitat de preservar les prades de posidònia «enfront de la diversa problemàtica que sofreixen, i especialment envers el fondeig d'embarcacions».

Amb tot, des del GOB han recalcat que la posidònia genera un ecosistema mediterrani «d'importància cabdal per moltes raons»: producció biològica, oxigenació de l'aigua, generació d'arena, protecció de la costa, etc. i «per això és un hàbitat de conservació prioritària per a la Unió Europea».

En aquest sentit, el GOB ha recordat que els 'Acords Pel Canvi' «incorpora el compromís d'impulsar el Pla de Protecció de Posidònia i control dels fondejos il·legals» i ha criticat que «a hores d'ara no tenen constància que s'estigui treballant en un pla, entès com a estratègia que ha d'incorporar mesures legals, planificació a mitjà termini i dotació de mitjans per realitzar seguiment científic, informació, vigilància, mesures de protecció i accions de recuperació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.