Setmanari d'informació local - 138 anys

Puja fins a 209 el nombre de persones que viuen al carrer perquè no poden pagar un habitatge

9524
L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha presentat aquest dimecres els resultats del 'II Recompte de persones sense casa a Mallorca'.

L'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS) ha presentat aquest dimecres els resultats del 'II Recompte de persones sense casa a Mallorca', després d'haver localitzat a un total de 209 persones 'sense sostre' als carrers o en allotjaments de la xarxa d'inclusió. L'estudi es va dur a terme el 22 de març amb la col·laboració de més 200 voluntaris i de diverses entitats i institucions, segons ha informat el Consell.

Per poder realitzar el projecte els voluntaris es mogueren des de les 21.00 hores fins a la 01.00 hores aproximadament per diferents zones de Palma i per la resta de municipis amb l'objectiu de conèixer la realitat de les persones sense casa i per adequar i millorar els recursos i serveis d'atenció dirigits a aquest sector de la població.

D'acord amb aquest segon estudi, s'han comptabilitzat un total de 209 persones al carrer, enfront de les 156 que es localitzaren el 2015. D'ells, 188 estan a Palma i la resta a la Part Forana. Quant al seu perfil, 170 són homes mentre que, per franja d'edat, la gran majoria (92) tenen entre 40 i 59 anys. A més, un total de 51 estaven a carrers o places mentre que 48 eren a barraques o campaments. Igualment, un total de 119 tenen diferents pertinences amb ells i 46 tenen una mascota de companyia.

Enguany, en el marc d'aquest segon recompte, s'han introduït canvis en la metodologia de recollida de la informació per obtenir més i millor informació, tant qualitativament com quantitativament. Així, s'han duit a terme modificacions en els models d'enquesta dirigits a les persones per complementar aquesta informació amb dades provinents dels professionals de les entitats del tercer sector que fan feina amb aquest col·lectiu i amb dades provinents dels professionals dels serveis socials municipals.

Sobre les entrevistes, un total de 144 dels 209 han accedit a contestar, dels quals gairebé la totalitat (95) duen deu anys o més vivint a Mallorca. Quant al nivell d'estudis, la gran majoria (69) només tenen estudis primaris, 33 han finalitzat els estudis obligatoris no universitaris i 13 han acabat la universitat o disposen d'estudis equivalents. Quant a la nacionalitat, 84 pertanyen a l’Estat espanyol, 40 d'altres països de la Unió Europea, 12 d'Àfrica, tres d'Amèrica Llatina i cinc d’altres països.

Respecte al temps que fa que viuen al carrer, un total de 93 asseguren que pernocten de manera continuada des dels darrers cinc anys i 78 asseguren que encara tenen relació amb la família. En aquest sentit, 79 asseguren que la manca de feina els ha obligat a dormir al carrer, mentre que 47 diuen que es deu per manca de doblers.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.